Стартира кампанията за Местни избори 2019. С какво могат да

...
Стартира кампанията за Местни избори 2019. С какво могат да
Коментари Харесай

Каква ще бъде предизборната кампания?

Стартира акцията за Местни избори 2019. С какво могат да изненадат претендентите? Позитивна ли ще е акцията и вотът определящ ли за последващи избори? На въпросите по Българска национална телевизия отговаряха политологът доцент Стойчо Стойчев и социологът проф. Михаил Мирчев.

Политическите партии непрестанно са в акция и за жалост напоследък доста по-лесно се води политическа акция въз основата на нападки, взаимни обвинявания и пакетиране на хората от един лагер в различен. В момента политическите партии са като едни фенклубове, където всичко е въз основата на страст, разяснява доцент Стойчев. По думите му е доста мъчно в България да се води положителна акция. Това могат да го вършат сполучливи кметове, които имат хубави осъществени планове.

Според проф. Михаил Мирчев от доста от дълго време по време на предизборните акции не се води разговор, а се водят "успоредни монолози ".

"Няма разговор, с цел да се сложи един проблем, да изкристализират решения, да се аргументира с плюсове и минуси, което би било добре в една зряла политическа конюнктура ", сподели Мирчев.

"Лека, бавно май се получи по-положителна акция, тъй като предходната за евроизбори беше рисково компроматна. Видяхме, че не постоянно компроматното атакуване води до мечтан резултат. Горе-долу има сдържаност от страната на всички, изключително тези, които не са ръководещи, само че няма такава остра прочувствена - подмятане на жестоки неща, както беше при евроизборите ", сподели още той.

Проф. Мирчев е безапелационен, че локалните избори са извънредно значими, тъй като ще бъдат подготовка за парламентарните избори. "Практиката демонстрира, че както се конфигурират партиите - в тази посока ще вървят нещата на парламентарните избори. Миналата година доста се говореше за предварителни парламентарни избори. Това няма да се случи ".

Изборите са доста значими и съгласно доцент Стойчев.

"Защото Брутният вътрешен продукт нараства, с него нарастват и парите, които локалните управляващи разпределят, изключително в София - към този момент приказваме за милиард и 800 млн. лв. годишен бюджет, което е извънредно огромен тласък за всички политически сили да вземат участие в разпределянето на тези средства, което е един от тласъците настоящи депутати да се насочват към кметските постове, тъй като локалната власт има все по-голямо значение. Все по-привлекателна става кметската позиция ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР