Стартира изпълнението на втори проект по новата общинска програма Моят

...
Стартира изпълнението на втори проект по новата общинска програма Моят
Коментари Харесай

В к-с „Изгрев“стартира изпълнението на втори проект

Стартира осъществяването на втори план по новата общинска стратегия " Моят град, моят квартал, моята улица ". До блок 9 в к-с " Изгрев " се построява паркинг за 70 автомобила по категорично искане на неговите поданици. Впоследствие ще се обнови алейната мрежа, ще се изградят подходи към входовете, ще се осъществя озеленяване.

Обектът се намира в непосредствена непосредственост до ул. " Петко Задгорски ". В момента ВиК подменя старите тръби изпод, след това Общината ще постави нова настилка с тротоари от горната страна.

Първият план, стартиран по програмата " Моят град, моят квартал, моята улица ", е в " Меден рудник " - бл.76 - 80. Повече за него можете да прочетете тук:  .

Също като в " Меден рудник ", планът при блок 9 в " Изгрев " е измежду първите, получили финансиране от Общината, поради изключителната интензивност и бързина при кандидатстването и цялостното съгласие сред жителите на постройката. Те единомислещо пожелаха точно огромния паркинг, чието строителство стартира.

Община Бургас благодари на всички свои поданици, които се сплотиха и аплайваха по програмата след стартирането й през месец април предходната година. Създадена е база данни с над 100 оферти. Пазим документите ви и ще изпълняваме плановете един след различен по отношение на опциите на бюджета.

 

* За програмата:

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства " Моят град, моят квартал, моята улица " e самодейност на кмета Димитър Николов, която толерира дейните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, смяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: .

С тази стратегия Община Бургас дава опция на хората от един огромен жилищен блок да обсъдят авансово от какво имат най-голяма потребност - детски ъгъл, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към постройката пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели здания (блокове) в режим на етажна благосъстоятелност, издигнати върху терени, които са общинска благосъстоятелност, предопределени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на ръководство в етажната благосъстоятелност, представляващи Сдружение на притежателите или Общото заседание, съответно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно осъществената в Бургас стратегия за саниране сподели, че когато има обща концепция за възстановяване изискванията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

" Моят град, моят квартал, моята улица " действа на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни притежатели в многофамилни жилищни здания. При утвърден план, примерно през актуалната 2020 година, за чието осъществяване финансовият запас не стигне, не е нужно да кандидатствате още веднъж, а оставате записани за последваща опция.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР