Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович говори преди двубоя с

...
Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович говори преди двубоя с
Коментари Харесай

Акрапович: Всеки знае колко голям е ЦСКА, излизаме за победа срещу Йънг Бойс

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович приказва преди дуела с Йънг Бойс от груповата фаза на Лига Европа. Мачът с швейцарците е на следващия ден от 19:55 часа на стадион „ Васил Левски “.

„ Надявам се да създадем добър мач и да се поздравим с триумфа. Малко ми е мъчно да приказвам след неприятната вест, която научихме в понеделник. Никола Спасов беше доста огромен човек “, стартира Акрапович.

„ През последната седмица успяхме да работим и с играчите, които бяха извикани в националните тимове. Имаме вяра, че всеки един може да стартира мача. Ще изчакаме до на следващия ден, с цел да излезем с най-силния тим. Юга и Жеферсон са под въпрос, бяха и двамата в Белград. Но няма да пожертвам с никой, тъй като имаме задоволително футболисти, които да се оправят и да покажат за какво са в ЦСКА “, добави още той.

„ За мен беше минус, че нямаше мач с ''Левски'', тъй като желаех да опозная още играчите и да имаме темп. Исках оптимално да се подготвим на високи обороти. Но такава беше обстановката и на следващия ден нека създадем добър мач. Брадли Мазику няма да може да взе участие. Всеки отсъстващ е проблем, само че имаме играчи, които ще покажат качествата си, с цел да са в ЦСКА “, сподели треньорът на „ алените “.

„ Шансовете са 50 на 50. Играем в София и ще се опитаме да създадем една атмосфера, която да не е приятна за съперника. Трябва да сме нападателни и да успеем да вземем точки. Работихме над това да изненадаме противника. Искам играчите да са нападателни и да имат огромно предпочитание. В този мач би трябвало да си оказват помощ едни на други. Да предизвикваме неточности в съперника “, добави още той.

„ Един от тези, които ще заместят Мазику, е до мен. За мен е огромно наслаждение да разполагам с подобен експерт като Петър Занев и да мога да разгадавам на опита му “, вметна Акрапович.

„ Няма по какъв начин да чувствам разлика сред двата клуба. Всеки знае какъв брой огромен е ЦСКА. Поемам отговорност и демонстрирам на играчите, което мога, с цел да вървим напред и да играем съвременен футбол. Локомотив Пловдив е крачка зад мен. Беше хубаво за мен, само че към този момент спирам да приказвам за тях “, добави босненският експерт.

„ Занев се включва напред, само че би трябвало да оказва помощ и обратно. Трябва да оправим играта си в отбраната и да се възползваме от възможностите си. Хубаво е, когато победиш в последната минута. ЦСКА имаше късмет да вкара най-малко три или четири гола против Йънг Бойс “, счита наставникът на ''армейците''.

„ Видях се два-три пъти с Алан Пардю. Човек с огромен опит и е доста положително, че е в клуба. Всеки знае, че е работил в едно от най-силните шампионати в света. Мога да науча доста от него, както и той от мен. Винаги съм отворен за положителна работа “, сподели в умозаключение Бруно Акрапович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР