Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич ще се изправи в

...
Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич ще се изправи в
Коментари Харесай

Заги: Сърбите сме като бразилците - присъстваме във всяко първенство

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич ще се изправи в неделя против следващ собствен съотечественик отпред на ЦСКА - София - Саша Илич. Преди това Заги е имал дуели против Люпко Петрович, Нестор Ел Маестро, Милош Крушчич. За това, представянето на белите и други любопитни тематики някогашният национал на България отговори на въпросите на " Тема Спорт ".

Г-н Загорчич, подготвен ли е Славия за втора поредна победа в столично дерби, откакто в предходния кръг обърнахте Локо София за 2:1?

- За мен дуелът с ЦСКА е като всеки различен. Вече изиграхме толкоз мачове против тях. Отдавна не ги разделям. Ще се опитаме да създадем нещо, да спечелим точки. Но не се заблуждаваме. Ще излезем против един доста мощен противник. Ще се постараем оптимално да им объркаме сметките. И, несъмнено, ние да не объркаме нашите - да сведем грешките до най-малко и да покажем това, което можем и упражняваме.

Как ви се вижда ЦСКА под управлението на Саша Илич и какво се промени в тима след интервала на Стойчо Младенов и Алън Пардю?

- Резултатите са показателни - шест победи и едно тъждество. Те приказват красноречиво за това, което досега прави Саша Илич. Това, което най-сериозно се набива е дисциплината в играта. Той е млад треньор и бъдещето е пред него.

В ЦСКА има много нови играчи по отношение на последните дуели, които играхте с тях. Имате ли взор върху летните попълнения на алените?

- Така е. Особено в нападателен проект се укрепиха с доста играчи. До последно привличаха попълнения. Нормално е в ЦСКА да се работи интензивно по селекцията, укрепват си тима. Това е ЦСКА, който постоянно гледа да се класира оптимално високо в шампионата. Да, тази есен няма да играят в групите на евротурнирите, само че все пак поставиха положителни основи. Мен персонално ме интересува Славия и това по какъв начин ние ще подходим в този мач. Да, имам усещания от играчите на ЦСКА, само че ще ги запазя в бележника си за нашата съблекалнята преди дуела. Знам какво могат и какво не могат.

Бяхте напуснати от двама съществени играчи - Радослав Кирилов и Йон Бакеро, само че все пак победихте Локо София. Колко огромна липса е това за Славия?

- Доскоро имахме 25 футболисти, необятна група. Сега сме 16 индивида, които упражняват доста добре. През цялата седмица се готвихме на високо равнище, както за всеки различен мач. Надявам се да успеем да създадем нещо на " Армията ".

Възможно ли е, макар че трансферният прозорец затвори, Славия да притегли нови попълнения?

- Ами ние ще го отключим незабавно, единствено за нас, с цел да пазарим отново (смее се). Много ще е мъчно да вземем нови играчи. Ние имаме положителни момчета в школата.

Успяхте ли да се видите със Саша Илич и да говорите с него?

- Преди да подпише контракта си с ЦСКА, се видяхме и говорихме. Бяхме дружно в София, само че оттогава не съм се виждал с него.

Смятате ли, че ще успее в ЦСКА, откакто много други чужденци преди него се провалиха?

- С всичко показано досега в шампионата и евротурнирите се надявам, че ще успее. Но в мача против нас в неделя не му го пожелаваме. Славия си търси своето и това е.

Добре ли е за ЦСКА, че в този момент ще се концентрира единствено върху борбите в шампионата, откакто в предходните две години играеше в групите на евротурнирите и в края не успяваше да смъкна Лудогорец от върха?

- Не зная каква тъкмо е ситуацията в ЦСКА, с цел да разясня в елементи. Те най-добре си знаят. ЦСКА е огромен тим и постоянно желае да печели купата, тъй че не се знае, за какво в този момент да не успее най-сетне.

Досега с предходните треньори на ЦСКА като че ли не бяхте в положителни връзки. За Нестор Ел Маестро заявихте, че не го приемате за сърбин, със Стойчо Младенов не е загадка, че от дълго време не го харесвате, още от   времето, когато той ви бе треньор в Ловеч... Саша Илич май е първият треньор на ЦСКА, за който имате позитивно мнение?

- Със Саша Илич се познаваме и когато се забележим някъде, е обикновено да си приказваме. Преди време той идва с юношеския народен тим на Сърбия, на който беше селекционер, за мачове в София. Беше на стадион " Славия " и си говорихме за футбол. Не се виждаме постоянно, с цел да кажеш, че сме другари. Познаваме се и толкоз... Иначе за другите неща не желая да разясня остарели истории. Уважавам всички сътрудници. Всеки има своите визии и метод на работа.

Изненада ли ви решението на Стойчо Младенов да отиде във ФК ЦСКА 1948 Сф?

- Изобщо не заслужава да приказваме за него и по тази тематика.

Не успяхте да се изправите против Левски, за какво мачът ви с тях бе отсрочен. Какво може да кажете за работата на Станимир Стоилов?

- Промяната с него в Левски е огромна. Но отново ви споделям, аз си виждам Славия. Другите не ме интересуват. Имаме си задоволително неща, за които да мислим.

Може ли след Мартин Георгиев, който мина в Барселона, Кристиян Стоянов (19 г.) да е идващият сериозен трансфер в Славия в чужбина?

- След Барселона към този момент търсим други огромни тимове - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Реал Мадрид... Шегувам се. Кристиян Стоянов е ужасно момче. Голям гений е и нека продължава по същия метод. Много съм удовлетворен от него във всички мачове, в които игра. Има неизменност и това е доста значимо. Надявам се, че някой ден ще стигне и до мъжкия народен тим на България.

И там сърбин застана отпред - Младен Кръстаич...

- Навсякъде сме. Ние сме като бразилците - присъстваме във всички шампионати (смее се).

Каква е оценката ви за представянето на Славия и къде виждате тима след края на постоянния дял?

- Ще кажа единствено, че в този момент Славия трябваше да е преди всичко с 21 точки от 7 победи и да гостува на ЦСКА от върха. И при двете загуби от Черно море (0:1) и Арда (0:1) заслужавахме да спечелим.

 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР