Старши треньорът на шампиона в баскетболната Евролига Анадолу Ефес -

...
Старши треньорът на шампиона в баскетболната Евролига Анадолу Ефес -
Коментари Харесай

Треньорът на Анадолу Ефес: Страхотно е да спечелиш Евролигата втори път

Старши треньорът на първенеца в баскетболната Евролига Анадолу Ефес - Ергин Атаман, съобщи, че възприятието два пъти да завоюва купата в най-престижния европейски клубен шампионат. „ Усещането е ужасно. Много към горделив да представям турския спорт, турските треньори и турския народ по този метод. Сигурен съм, че в бъдеще други ще надминат тези триумфи “, разяснява Атаман след финала в Евролигата.

Турският Анадолу Ефес победи испанския Реал Мадрид с 58:57 в сръбската столица Белград и отбрани купата си от предишния сезон.

Попитан дали към този момент мисли за трети следващ успех в конкуренцията, Атаман отговори: „ Сега увереността ми се насочва към турския народен тим. “

„ Кой знае? Имам още една година от контракта си. Но в действителност не знам дали ще съм в Анадолу Ефес през идващия сезон. Може да ми се обадят от НБА “, добави с усмивка Ергин Атаман.

Специалистът разкри, че клубът договаря с Уил Клайбърн. „ Засега нямаме договорка. Вече се концентрираме върху спечелването на турския шампионат, само че за следващата година също ще имаме тим, който ще се бори за купата “, сподели още треньорът на гранда от Истанбул.

Атаман разяснява и войната в Украйна с думите, че съжалява за приятелите си, които работят в съветския баскетбол.

Старши треньорът на баскетболния Реал Мадрид Пабло Ласо съобщи на конференцията след изгубения край в Евролигата, че е удовлетворен от метода, по който е играл тима му.

„ Играчите се бореха за всяка топка. Пропуснахме някои отворени стрелби и не реализирахме във значими моменти. В подобен дуел в мозъка ми остава последната обстановка, в която може би трябваше да правим нарушаване. Не успяхме да спечелим битката, а в случай че го бяхме създали, щяхме да имаме последното нахлуване в срещата. В последна сметка поздравления за Анадолу Ефес за триумфа “, разяснява Ласо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР