Старши треньорът на Саудитска Арабия Ерве Ренар заяви, че вратарят

...
Старши треньорът на Саудитска Арабия Ерве Ренар заяви, че вратарят
Коментари Харесай

Ерве Ренар: Заслужавахме да загуби с по-голяма разлика

Старши треньорът на Саудитска Арабия Ерве Ренар съобщи, че вратарят Мохамед Ал-Оуаис е избавил отбора от унизително проваляне против Мексико и че е нямало да бъде несправедливо, в случай че тимът му е бил изгубил с по-голям резултат.

Саудитска Арабия отстъпи с 1:2 на мексиканците, като резултатът попречи и на двата тима да заемат едно от първите две места в група " С " на международното състезание и да се класират за осминафиналите на Мондиала в Катар. Особено мъчителна загубата бе за северноамериканският тим, който се нуждаеше от единствено още един гол във вратата на Ал-Оуаис, с цел да се класира напред за сметка на Полша.

" Резултатът не отразява действителността в мача с Мексико. Заслужавахме да загубим с по-голяма разлика, само че Ал-Оуаис ни избави ", сподели Ренар на конференцията след мача, представен от Ройтерс.

" Той ни избави още в третата минута на мача и задържа нулевото тъждество до полувремето. Не можехме да се противопоставим на силата и ентусиазма на Мексико в единоборствата. Беше ни мъчно физически, а травмата на Али Ал-Булаихи се отрази доста зле на отбраната ни. Мексико бе по-добрият тим. Знаехме, че те ще бъдат нападателни и ще търсят доста голове, с цел да се класират за идващия кръг ", разяснява френският ментор на Саудитска Арабия.

Ренар обаче отхвърли да се оправдава с отсъствието на четирима съществени играчи, които бяха на терена при популярната победа с 2:1 над Аржентина предходната седмица.
 Мексико победи Саудитска Арабия в мач от група
Мексико опита да стори и невъзможното, но вратарят на Саудитска Арабия изхвърли " ацтеките " от шампионата

Вижте детайлности

" Отборът включва 26 играчи и би трябвало да се оправяме с тези, които са налични. Да, травмите ни повлияха, само че те не са опрощение. Срещу Полша ние бяхме по-добрият тим, само че не бяхме ефикасни в завършващата фаза. Днес обаче играхме едва ", сподели още Ренар.

Той съобщи, че в съблекалнята е поздравил тима за представянето му на шампионата.

" Дадохме всичко от себе си в тези три мача и работата, която свършихме, няма по какъв начин да бъде забравена. Горд съм от играчите и от тима, само че през днешния ден не заслужавахме успеха. Това, което ни се случи на нас, повтаря ориста на тимове като Катар и Мароко. Изключително мъчно е да се класираш за идната фаза на международното състезание. Саудитска Арабия е правила това един път, през 1994 година. Можем единствено да мечтаем още веднъж да бъде във етапа на директните елиминации. Сега имаме време да се подготвим за Купата на Азия, която евентуално ще бъде в края на идната година. Нашите цели са да спечелим този шампионат и да се класираме за идващото международно състезание ", приключи Ренар.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР