Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев призна, че при срещата

...
Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев призна, че при срещата
Коментари Харесай

Ивайло Петев: Имахме сблъсък с европейската реалност

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев призна, че при срещата с Аякс в шампионата Лига Европа, тимът му е имал конфликт с европейската футболна действителност.

Петев очерта аргументите за тежкия резултат, само че също по този начин видя и позитивни моменти.

" Напълно споделям мнението, че имахме конфликт с европейската действителност. Ние допуснахме три гола, които, в случай че искаш да направиш нещо против подобен тим като Аякс, това е немислимо. Мисля, че не трябва да се срамим от нашето държание през втората част. Имахме много обстановки, за жал не успяхме да отбележим гол. Но нещо, което не можем да си позволим е методът, по който допуснахме първите три гола. И против един подобен класен тим като Аякс е към този момент доста мъчно. През втората част направихме някои ротации и мисля, че тимът игра много обичайно. И създадохме няколко положения, които бяха чисти и можехме да отбележим повече от един гол. Но ние единствено би трябвало да си извадим поуките и евентуално там, където сме се класирали, е действително. И би трябвало да насочим вниманието си към шампионата и към Лигата на Конференциите ", съобщи Петев.

По мотив аргументите за ранните и бързи попадения за Аякс, Петев отговори: " Не знам за какво се позволиха тези два гола в границите на две минути. Мисля, че бяхме плахи и прекомерно огромен почит изпитвахме. Не знам дали е тъкмо по този начин, не мога да отговоря на това нещо. Но методът, по който допуснахме тези два гола, приказва красноречиво какъв брой сме били неубедителни и нерешителни в избрани моменти. Защото не се сещам тимът на Аякс да ни е направил едно, две или три положения през първата част. Но отново споделям – не е прелестно да пуснеш три такива гола ".

" През второто полувреме ние трябваше да продължим да играем, да променим много неща, да играем по този начин, както можем. И с измененията през втората част, включиха се от пейката всички с добър възторг и мисля, че те повлияха на играта. Имахме много обстановки, само че за жал вкарахме единствено един гол. Ние би трябвало да изглеждаме в Амстердам по този начин, както през днешния ден изглеждахме през втората част. Футболът е игра, която би трябвало да се играе без боязън и без никакъв футболен почит. Сгъстеният цикъл от мачове през три дни не ни е повлиял и не мисля, че е проблем ", разяснява треньорът на " орлите ".







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР