Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев очаква играчите му да

...
Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев очаква играчите му да
Коментари Харесай

Ивайло Петев: Нордселанд е симпатичен отбор с класа и доста добри играчи

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев чака играчите му да отбележат гол повече от Нордселанд.

Шампионът на България гостува на датчаните в мач от втория кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите.

" Нордселанд е много приветлив тим. Имат сред 3 и 6 африкански гения, на 17-18 години. Най-важно е какъв брой ще им позволим да играят. Очаквам да отбележим един гол повече от тях. Това е турнирен мач и би трябвало да подходим извънредно мъдро. Трябва да парираме мощните им страни. Всичко може да се случи във футбола ", съобщи той на конференцията преди дуела.

Наставникът чака възпитаниците му да противодействат на съперника си, в минутите, в които не владеят топката.

" Доколко изкуствената трева ще е в техен плюс, ще забележим. Трябва да сме умни и да извличаме максимума. Важното е ние какво ще вършим в самия мач. Трябва да сме съсредоточени, фокусирани и да не подценяваме нито една обстановка. Имат задоволително класа и много положителни играчи. Важно е ние по какъв начин ще противодействаме, когато топката не е в наше притежание. Надявам се да се представим уместно ", добави той.

Ивайло Петев разкри, че възнамерява ротация в състава.

" Искам ми се да играем устойчиво в отбрана, както играхме в предходния мач. В офанзива можем да покажем много неща. Доста им се събра на някои, допустимо е на следващия ден да има промени. И те са живи хора, резултатите, които следим след мачовете демонстрират значителен метраж. Нормално е да има отмалялост при някои. Много е допустимо да има нови лица в утрешния мач. Утрешният мач е значим. В нашата група любимец е Фенербахче. Всеки мач е значим. Ние би трябвало да подходим оптимално съсредоточено и мобилизирано и да спечелим ", добави той.

Защитникът на " орлите " - Сонко Сундберг счита, че по жанр на игра шведите си наподобяват с тимове като Брайтън и Манчестър Сити.

Изкуствената настилка няма да бъде най-големият фактор на следващия ден. Важно е да играем футбол. Не съм давал препоръки на съотборниците си. Познавам Нордселанд от времето, когато бях в Швеция. Те са добър тим. Важното е да сме съсредоточени и всичко ще си пристигна на мястото. Нордселанд построяват офанзивите си още от отбраната, стилът им на игра прилича този на Брайтън и Манчестър Сити. Единственото значимо е успеха ", показа футболистът.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР