Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели след победата с

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели след победата с
Коментари Харесай

Мъри: И да се отлагат мачове, не е фатално

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов показа след успеха с 1:0 над Пирин Благоевград, че триумфът на отбора му е подобаващ.

Той обаче загатна, че срещата с първенеца Лудогорец в идващия кръг на шампионата може да бъде отсрочена поради присъединяване на „ сините “ в Лигата на конференциите.

" Мисля, че успеха беше заслужена. Естествено, още в първите 15-20 минути трябваше да осъществяваме, с цел да тръгне умерено и решително мача. Държахме самодейността, контролирахме мача. Играхме относително бързо с положително движение. Но нашите недостатъци в завършващия удар си остават. Като динамичност, успеха е изцяло заслужена. Имахме и нашите проблеми при прекосяването от едната фаза в другата.

" Ще би трябвало да работим в предни позиции, за по-добра комбинативност и по-голямо самочувствие. Не можем да търсим казуса там, където го няма. Проблемът е, че се пропущат прекомерно чисти положения. Имаше добра динамичност, добра експедитивност, единствено трябваше да сме по-точни в завършващата фаза ".

След това Стоилов изясни, че последователно Левски се връща към оня жанр, в който преди години доминираше и гостите мъчно се добираха до голово състояние.

''С оглед на първите две семейства от този сезон, мога да кажа, че гостите нямаха и обстановка за гол. Левски се пробва да се връща към своя жанр да държи самодейността, несъмнено, би трябвало да превключваме по-бързо и в междинната зона. Имам поради по-бързо да лишаваме топката и да вършим преса. Преди имаше постоянно голове в нашата врата, а в този момент и двата съперника нямаха и една голово състояние.

" Все отново Пирин и Спартак Варна не са фактор. Но първо ние би трябвало да подобрим играта ни във фаза отбрана. Това е витално значимо, оттова и завършващ удар и завършващото подаване ".

Попитан какви са упованията му за мача с Хамрун Спартанс, а по-късно и дали ще се търси отсрочване на дуела с Лудогорец, Стоилов отговори:

" Хамрун е рисков тим, комбинативен. Притесненията ми са по какъв начин ще се показа моя тим, дали ще включим от първата минута на задоволително положително равнище. Надявам се футболистите да осъзнават значимостта на мача и тази победа с 1:0 да не ги заблуждава.

Относно мача с Лудогорец и дали ще го отлагаме, аз мисля напълно за четвъртък, първо да минем там и след това ще взимаме решения. И да се отсрочват мачове, не е съдбовно. Когато искахме да дискутираме по кое време да стартира шампионата, никой не искаше. Сега, предвид на това, че евротурнирите са значими за българските тимове, тези тимове би трябвало да получат преференции. Този мач по този начин или другояче ще се играе. За нас е извънредно значима крачка да отстраняваме Хамрун. Дали в този момент или в различен интервал, ние тези отсрочените мачове ще ги изиграем, по този начин или другояче. Има огромна пауза заради зимното Световно състезание, тъй че считам ще има задоволително време да ги изиграем ", съобщи Стоилов след дуела.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР