Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви, че напуска клуба.

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви, че напуска клуба.
Коментари Харесай

Станимир Стоилов напусна Левски

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов разгласи, че напуща клуба. Наставникът удостовери желанието да си тръгне след успеха над Локомотив София с 1:0.

" Няма да продължа да работя в Левски. Предполагам, че го очаквахте. Притеснява ме методът на ръководство и управническите решения, които се взеха. Заварихме ФК Левски банкрутирал във всяко едно естество, по-късно с работа през тази година в три посоки отчетохме отлични резултати - любовта на последователите, финансовата страна и представянето на терена ", разяснява Станимир Стоилов на конференцията след мача.

" Качихме клуба на основен път, само че започнаха да се вършат промени, с които аз не съм склонен. Не е позитивна и преобладаващата роля на спонсора в Управителния съвет, където се взимат решенията. Начинът на ръководство не е верен за клуб като Левски. Казах, че не пристигам благополучен на " Герена ", една рана, когато не я промиеш в точния момент, тя рано или късно гние. Имаше безчет напрежение сред изпълнителния шеф и генералния спонсор. Получаваме вноски от спонсора, дори и напред и оттова пристигна напрежение в клуба и притежателят трябваше да се намеси доста по-рано и да спрем това напрежение. Скандалите бяха всекидневни.

Спонсорът има контракт за 10 % от всички доходи в Левски. След първите кавги, започнах да виждам документи, с цел да имам изясненост, се стигна до такава степен да застрашавам, че ще си потегли, с цел да решат проблемите. Имаше контракт от даренията на почитателите да се регистрират на спонсора, само че той беше махнат след скандал. Парите, дадени от спонсора, са фактурирани в клуба. Може да кажат, че ще ги опростят и нека да предизвикам да ги опростят.

Другата тематика, която ме визира - когато пристигна Роналдо, се сподели, че се прави подарък на Мъри Стоилов. Той е футболист на Левски и към този момент коства много пари. Той не е подарък на Мъри Стоилов. Собственикът на клуба трябваше да се намеси доста по-рано и да тушира спора. Не виждам причина изпълнителният шеф да бъде уволнен. Сигурно и той бърка, и аз бъркам, само че който не работи, той не прави неточности ", сподели Станимир Стоилов.

" Оставяме футболисти с голяма цена. Оставяме тим, който играе най-хубавия футбол в България. Очакваме милиони от новия снабдител на екипировка. Оставяме клуб с положително бъдеще, въпросът е да се взимат умни решения.
За свалянето на Ивков - Сираков взе решението под натиска на спонсора. Явно не искахме да работим дружно.

Условието ми да остана беше да продължим да работим в същия екип и да има доминация на чиновници на клуба в Управителния съвет. Платените чиновници сме тук да пазиме клуба. Да напусна Левски ми коства много пари и аз се отхвърлям от тези финанси, само че се отхвърлям, тъй като тези пари ще останат в клуба. Няма клуб, в който съм работил и който да съм го оставял на минус.

Мечтата ми беше да станем клуб като Барселона, Реал Мадрид и последователите сами да избират кой ще бъде президент. Затова създадохме сдружението " Левски на левскарите ", което провокира разногласия, което е обикновено.

Предложиха ми да остана за още един мач, против ЦСКА, само че аз не съм треньор за един мач или за един месец. Ще бъда благополучен, в случай че моите помощници останат да водят тима или ги поканят за продължат работа в клуба. Казах им да не се преценяват с мен. Но чух, че Цанко Цветанов ще напусне ", сподели Стоилов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР