Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира ситуацията в тима.

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира ситуацията в тима.
Коментари Харесай

Мъри: Левски е удавен, а не спасен, крием се и отлагаме истината...

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов разяснява обстановката в отбора. Специалистът даде обстойно изявление в предаването " Домът на футбола " по DIEMA SPORT. Мъри прикани клуба да излезе и да покаже кой какви отговорности е направил през годините и да се търси отговорност.

" Ръководството задоволи и най-малкото потребности, които имахме. Бяха основани за нас всички отлични условия за работа. Това демонстрира, че Левски се пробва да потегля по нов път. Нямахме проблеми с терените, заразлика от други тимове. Разминахме се с леки контузии като Уелтън, който занапред би трябвало да наваксва. Получи и тази болежка в главата на Хосе и се наложи Ван дер Каап да играе. Имахме за него друга стратегия. Стават такива неща, само че сме привикнали да работим. Друг е въпросът по какъв начин ще изглеждаме на българска земя. Тук изглеждаме в едно доста положително положение, тъй като успяхме да играем във всяка контрола. В първите 10 дни сложихме главната на къщата, а по-късно започнахме да трупаме мощност и мощ ", стартира Стоилов.

" На този стадий всички нови в подготвителния развой се включиха добре. По-трудна е акомодацията на тези, които минават през Океана. Добре се включи Филип Кръстев. Явно има потребност от тим като нашия, който да го поддържа и да му даде късмет да играе. Неговото предпочитание в играта също е налице. Новите попълнения демонстрират някаква гъстота в колектива. Като вземем броя на напускащите и идващите, финансовият бюджет не е покачен, дори леко е понижен. От тази позиция се съобразявахме да не нарушаваме финансовия феърплей, който сме си основали. За мен първо като левскар, второ като треньор би трябвало да бъде прецизен във финансово отношение. Иска ми се и на мен да развържем кесията, само че на този стадий е немислимо. По-важно е да сложим основа и да стартираме да градим и финансово да почистим уговорките си към хора ", добави той.

" Чужденците, които взимаме, има българи с по-високи параметри в клуба. Никога не съм делял футболистите на българи и чужденци. Тази заигравка, която тече в България би трябвало да се спре. Ние също желаеме да работим, да гледаме мачове. За мен е значимо кой футболист може да помогне на Левски. Сега сме се ориентирали напълно към наши фрагменти. Ще прибавяме качество в чужденците. Имам проект в главата си по какъв начин да развием тима и да вървим напред. Кой какво споделя в България.... Имаше залитания, с цел да се реализира бърз резултат. Ние доста добре знаем какво вършим и знаем какво заварихме. Много хора се учиха на името Левски, само че нищо не създадохме. Не мога да си разреша взаимни отстъпки или да чувам мнение. Не се преценявам с хорското мнение, а с потребностите на Левски. Съобразявам се с левскарските правила. Разумните хора схващат какво би трябвало да се направи в Левски ".
 Левски прикани почитателите да изпълнят стадиона за контролата с Пирин (Благоевград)
Левски прикани почитателите да изпълнят стадиона за контролата с Пирин (Благоевград)

Срещата е в събота от 14:00 часа

" Имаше трансферна цел, която доста желаех, само че не се случи. Това е Джордже Иванович, който мина в Марибор. По финансови аргументи не стана. Говорих и с неговия клуб за наем. Единствената цел беше, която не се получи. Останалите цели успяхме да вземем. Ние приказваме за свободни сътрудници. Ние приказваме за заплати, които са жалки за средноевропейския футбол. Търсим футболисти, които да вдигнат равнището на Левски. Трансфери, както би трябвало да се вършат, има в Лудогорец ".

" Не чакам Левски да литне, чакаме да сме по-добре от първия полусезон. Сигурен съм, че Левски ще е по-уверен и ще играе по-добре с топката от линията на отбраната. В изнасянето на топката и контрола на топката от бранителите ще сме по-уверени. Очаквам растеж на 2-3 от младите футболисти, които ги постановяваме и им даваме повече игрово време ".

" Моят ангажимент, както и на Иво Ивков е да не позволяваме предходните неточности да се освобождават хора без да се разтрогват контракти с тях както би трябвало. Аз съм на правилото, че притежателят постоянно е най-виновен, а по-късно останалите. Левски е удавен, а не е избавен. Празни приказки доста се приказват. Време е клубът да излезе и да разкрие кой какви отговорности е направил и да потърсим тези хора, с цел да си ги изчистят. Ние се крием и отлагаме истината. Истината най-после лъсва. Лесно е да си тръгнеш и да кажеш, че Левски е избавен. Нито е избавен, нито е в положителни ръце. Нашият клуб би трябвало да направи тази крачка. Трябва да се покаже кой какво е направил в този клуб и какво е станало през годините.Няма какво да се крие ".

" При нашето уволняване бюджетът беше към 30 млн. за тези 4 години. В последната година се подвигна малко, позволихме си да купим бразилци. Приходите, които имаше клубът бяха над 54 млн. Има 20 млн. разлика в доходи и разноски.Сега облагата може да пристигна при всеобщо наличие на почитателите, от продажба на играчи. Сега пускаме и доста от играчите да си потеглят свободни. Сега се надявам да няма играчи, които да костват по-малко от милион. Отборът може да печели и от облага от евротурнирите. Резултатът идва, когато играеш добре и създаваш футболно шоу. Беше ми тъпо.... Завършваме наедно с Пирин и почитателите приветстват тима. Доста сериозен съм към нашите прояви. Никога не съм бягал от отговорност. Ще се опитаме да гледаме тима, който да е прелъстителен за гледане, с цел да носи облага. Ако си създадем стадиона, Левски ще съставлява средноевропейски тим до няколко години. Трябва да удвоим напъните в школата ни. Можем да вдигнем критериите и напъните ни ".

" При нас думата футболен бизнес я нямаше. Работеше се аматьорски, всеки си правеше отговорности. Не се съобразявахме с футболната пазарна стопанска система. Прекалено малко спонсори успяхме да притеглим във футбола. Там страната би трябвало да намерения. Спорт №1 е футболът. Нямаме стадион, който да дава отговор на някакви критерии. Изключвам стадиона в Разград ".

" Треньорското управление си получава заплата, когато ги получават и футболистите. Отделен е въпросът с мен. Аз не бързам, нямам бърза работа. Когато се стабилизира Левски, тогава може и аз да получа нещо ", приключи Мъри.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР