Старши треньорът на Фенербахче Исмаил Картал говори на традиционната пресконференция

...
Старши треньорът на Фенербахче Исмаил Картал говори на традиционната пресконференция
Коментари Харесай

Треньорът на Фенербахче: Излизаме да победим във всеки мач, нещо в българския футбол може би куца

Старши треньорът на Фенербахче Исмаил Картал приказва на обичайна конференция преди утрешното посещение на неговия отбор на Лудогорец в мач от шампионата Лига на конференциите.

Двубоят на " Хювефарма Арена " в Разград е в четвъртък вечер от 22:00 часа, а Картал чака добра игра и от двата тима.

" В Истанбул изиграхме много добър мач, както и Лудогорец. Лудогорец е много класен тим, те ще желаят да победят, както и ние. Знаем, че са доминант в шампионата и в случай че победят в отсрочения си мач, ще са водачи. Сигурен съм, че ще се показват доста добре, както и ние ", стартира турският експерт.

За гостуването си у нас " фенерите " ще бъдат без титулярните си двама централни бранители Родриго Бекао и Александър Джику, които са контузени, а също така с тима не пътува и някогашният състезател на Манчестър Юнайтед Фред.

Въпреки тези неналичия наставникът на Фенербахче разкри, че грандът от Истанбул излиза против " орлите " за победа, въпреки че равенството също не би било притеснително.

" Ние можем да се доверим на всеки един наш състезател на тази позиция, те ще дадат всичко от себе си. Медицинският щаб работи старателно, само че за момента не мога да кажа по кое време ще играят, не е вярно аз да приказвам. Може би няма да ги забележим дълго време ", разяснява Картал.

" Излизаме да победим във всеки мач, само че едно тъждество не би ни тормозило. В най-лошия случай ще се борим за второто място, с цел да излезем от групата, само че излизаме за победа в този момент ", сподели още той.



Накрая турският треньор показа, че е другар с някогашния ментор на Левски Станимир Стоилов и добави, че " нещо в българския футбол може би куца "

" Приятели сме със Станимир Стоилов, той беше треньор на Левски. На международното състезание през 1994 година имаше доста футболисти, които излязоха от България, само че в този момент няма, нещо в българския футбол може би куца ", приключи Исмаил Картал.

През миналия уикенд Фенербахче позволи първа загуба през сегашния сезон, отстъпвайки с 2:3 вкъщи на Трабзонспор в дуел от турската Суперлига. Поражението постави точка на страхотната серия на " фенерите " от 19 следващи победи във всички шампионати от началото на акцията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР