Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев беше крайно афектиран

...
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев беше крайно афектиран
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Работата се знае – да се откъснат трите отбора напред и да е спокойно

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев беше извънредно обиден след нулевото реми против Славия в 4-ия кръг на efbet Лига. Той съобщи, че за втори следващ мач – след 1:1 още веднъж на „ Тича” с Етър – реферите не разрешават на неговия отбор да разгърне своя футбол посредством занижен предел на сдържаност по отношение на деянията на противника.

Илиев беше доста отчаян от извънредно отрицателния метод на Славия в мача и съобщи, че „ белите” са практикували напълно различен спорт, а не футбол. Той също по този начин добави, че двете ремита на неговия отбор са били провокирани за „ да се откъснат трите отбора”, явно визирайки Левски, Лудогорец и ЦСКА.

„ Трябва да ви кажа, че във втори мач заслужаваме успеха, само че не съумяваме да го създадем. Защо се получи такава конюнктура ли? Защото Славия пристигнаха от първата минута да бавят и вероятно да вземат точка. Казах и на нашите играчи на почивката – това им е методът да вземат нещо. Мисля, че с техните играчи може да се практикува по-друг футбол. Те предложиха един различен спорт, не футбол. Това лягане, бавене на играта, провокация. Съдията сподели след края: „ Не съм попречил”. Да, само че в случай че дадеш 3-4 картона и им покажеш, че не става по този начин? Това е българският футбол, а след това в Европа ни лъсва да не споделям какво”, сподели Илиан Илиев.

„ Имам искания към моите футболисти за това, че трябваше да се абстрахираме от това, което съперникът искаше. Трябваше по-бързо да извършват фауловете. Ако желаеме да развиваме футбола, съдиите не би трябвало да им оказват помощ. Вратарят го избирате за състезател на мача, той още първото полувреме беше предизвестен за бавене на играта. Може и роднините му да са дали своят вот. Аз го познавам, не е неприятен вратар. Съжалявам, в случай че звуча малко краен.”

„ Не знам какво толкоз направихме, че след два хубави мача при започване на сезона всичко идва и стартира да ни пречи да играем. Със сигурност не се е играло повече от 16 до 18 минути на полувреме. Всичко друго – търкаляне и лягане. Изпълняват фаул по 3-4 минути. Че той даде 10 картона и написа, единствено това какъв брой минути е… Имах възприятието, че написа „ Под Игото”, трета част. Ние се опитваме да играем футбол. След втори подобен мач отиваме на другата прекаленост и се питаме какво би трябвало да създадем, че да победим.”

„ Не се оплакваме от селекцията, търсим единствено ляв бранител. Не, че Панов не се оправя, само че той е с десен крайник и увисва в нападателен проект. Иса може би малко повече трябваше да имаме центрирания към него, въпреки и за Славия това да е елементарно. Така е във футбола – като тръгне някой по-напред незабавно го приземяват. След 6-7 кръга към този момент сме в средата на таблицата дружно с останалите.”

„ Новите регламенти са промяна от най-близкото място. Съдията му се моли да излезе. Какво е това? Велковски минава 70 метра, с цел да излезе след аления картон. Ако е нямало нищо, почитателите биха ли се изнервили? Не знам, феърплей правехме, явни-тайни телефони давахме… Работата се знае – да се откъснат трите тима напред, че да е успокоение.”

„ Предстои сложното. След два равни мача отиваме против един нелош отбор като Ботев Враца, който почна с 2 загуби. Лошото е, че имахме една еуфория от мача против ЦСКА, която позаглъхна против Етър, в този момент отново. Съжалявам, че сме го позволили, само че това е положението”, приключи Илиев.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР