Старши треньорът Кристоф Галтие обяви, че ще напусне Лил само

...
Старши треньорът Кристоф Галтие обяви, че ще напусне Лил само
Коментари Харесай

Треньорът на шампиона Лил напуска

Старши треньорът Кристоф Галтие разгласи, че ще напусне Лил единствено дни, откакто „ мастифите “ завоюваха купата на Лига 1. Клубът постави завършек на превъзходството на Пари Сен Жермен във вътрешния шампионат за първи път от 10 години насам. Но без значение от триумфа си, Галтие е решил да се отдръпна от поста след четири години отпред.

„ Взех решение. Информирах президента Оливие Летан, откакто разговаряхме тази заран, че ще напусна Лил. Просто считам, че времето ми тук завърши. Четиригодишен цикъл е задоволително дълъг за един треньор. Така че, да, от пет месеца си подпомагам ежедневно с Оливие Летан и пет месеца не е дълго време. След като прекарах четири години тук, усещам, че е време да напусна този хубав клуб, този възвишен клуб “, стартира той, представен от " Екип "..

Галтие добави: „ Решението ми не е обвързвано с финалното класиране на тима, в случай че бяхме приключили на 4-о или 7-о място щях да взема същото решение. Не желая да напусна поради този триумф. Напускам, тъй като взех решение, че след четири години е настъпил моментът за това. Прекарах осем години и половина в Сент Етиен, в това число седем и половина като старши треньор на отбора, беше хубаво. Напускам Лил след необикновен резултат, имам нужда от нещо друго. Не желая да встъпвам в рутина, в нещо класическо, както изпитах в един миг в Сент Етиен “.

Той е свързван с вакантния пост в Наполи, който е без ментор след напускането на Дженаро Гатузо. Има интерес и от два френски клуба в лицето на Лион и Ница. Галтие съобщи, че чака да вземе решение за бъдещето си до края на тази седмица. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР