Старите имперски мерки като фунт и унция ще бъдат върнати

...
Старите имперски мерки като фунт и унция ще бъдат върнати
Коментари Харесай

Англичаните пак наобратно: Ще мерят във фунтове и унции

Старите имперски ограничения като фунт и унция ще бъдат върнати във Англия, заяви " Скай Нюз ", цитирайки държавни източници.

Премахването на метричната система от магазините след Брекзит беше измежду обещанията на сегашния министър председател Борис Джонсън. Освен това концепцията е с смяната да бъде маркиран идният платинен празник на кралица Елизабет Втора като монарх.

Очаква се в петък Борис Джонсън да оповести, че старите имперски ограничения ще се завърнат като част от елиминирането на наредбите на Европейски Съюз.

Едва ли смяната ще бъде посрещната изключително задушевно на Острова. Хората под 40 години, привикнали към този момент с метричните ограничения, сигурно ще имат проблеми да употребяват ограничения като ярд и унция, отбелязва " Скай Нюз ".

В момента търговците са задължени по закон да употребяват метрични ограничения като грам, кг, милилитър или литър при продажбата на пакетирани и непакетирани храни в Англия, Шотландия и Уелс.

Съживяването на имперските ограничения се свързва с назначението на твърдолинейния брекзитър Джейкъб Рийс-Мог за министър за произлизащите от Брекзит благоприятни условия по-рано през годината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР