Starbucks съобщи, че започва и доставки по домовете – хората

...
Starbucks съобщи, че започва и доставки по домовете – хората
Коментари Харесай

Starbucks започва доставки по домовете

Starbucks заяви, че стартира и доставки по домовете – хората ще имат опция да си поръчват всички питиета и храни, които предлага веригата, само че чак през втората половина на 2015 година. На този стадий услугата ще се предлага единствено в Съединени американски щати.

Тази информация е доказана от изпълнителния шеф на Starbucks Хауърд Шулц. Той оповестява, че всичко това ще бъде допустимо с помощта на мобилно приложение – всички поръчки ще се вършат през него.

Клиентите на огромната верига от дълго време имат опцията да заплащат напитките си посредством мобилното приложение – в случай че желаят могат да дадат и бакшиш. Сега ще могат и да си поръчват кафе там, където им е най-удобно и няма да бъде належащо да отделят особено време за това.

Шулц изяснява, че услугата с доставките ще бъде тествана още в края на тази година в Портланд. Starbucks е извънредно сполучлива верига, като за третото тримесечие на 2014 година, облагата им е над 587 милиона $, което е 77 цента за акция.

От компанията се надяват за цялата година да имат облага за акция сред 3.08 и 3.13 $. Все отново от веригата регистрират и няколко аргументи, поради които това може да не се случи. На първо място са нарастванията на заплатите на личния състав. Другата причина е, че цената на кафето се повишава.

 Кафе

Веригата Starbucks е известна по целия свят – заведения има в 65 страни, а кафенетата са 23 305. 42-годишният Уинтър от Хюстън, Тексас, е толкоз огромен фен на кафето, че е решил да посети всички заведения Starbucks на планетата и да изпие по една чаша ароматно кафе.

Идеята на ексцентричния американец се ражда през 1997 година, когато за пръв път посещава заведението. В този миг Starbucks е имало в едвам 4 страни – към 1500 заведения и Уинтър е помислил, че ще се оправи елементарно и бързо с поставената цел.

До момента американецът е посетил над 11 600 заведения и е похарчил към 160 хиляди $ за кафе. Програмистът е посетил Starbucks в 38 страни и изяснява, че странната му концепция му лишава по към три месеца годишно и към 25 на 100 от приходите му.

Уинтър изяснява, че е толкоз разпален да реализира до край проектите си, че даже не посещава никакви забележителности на местата, където върви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР