Стараем се изключително много по отношение на инфлацията, макар че

...
Стараем се изключително много по отношение на инфлацията, макар че
Коментари Харесай

Падат ли цените на храната? Земеделският министър проговори

Стараем се извънредно доста във връзка с инфлацията, въпреки че при храните сякаш процесите са по-бавни. Това сподели в предаването „ 120 минути “ на бТВ служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Земеделският министър е индивидът, който би трябвало да пази ползите на земеделските производители. Границата сред това да не банкрутират редица браншове и това да има баланс на цените на всички аграрни артикули, е тънка. Хлябът не е чак толкоз огромен проблем, не мисля, че цената на хляба е толкоз висока, че да не може да се понесе, само че млечните артикули станаха прекомерно скъпи, разяснява министърът.
-->
По думите му далавера постоянно има, когато има неуравновесеност във връзка с храните.

Несъразмерни са цените при някои обособени артикули. Има договаряния с огромните вериги, готвим разнообразни контролни механизми. Тоест, в случай че в последна сметка продължи да работи държавното управление в подобен състав, мислим по тези неща. Трябва да има държавни механизми, сподели още министърът.

По думите му служебното държавно управление е гасило доста рецесии. Във времена на рецесии изпъква, че имаме недъзи на законодателството. Има задоволително неща, които страната би трябвало да премисли и да стартира да работи, разяснява Гечев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР