Стара Загора. Национален тракийски фолклорен събор Богородична стъпка“ ще се

...
Стара Загора. Национален тракийски фолклорен събор Богородична стъпка“ ще се
Коментари Харесай

Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“ ще се проведе в Старозагорско

Стара Загора.
Национален тракийски фолклорен събор „ Богородична стъпка “ ще се организира в Старозагорско, оповестиха от общината. От отдел „ Култура “ на Община Стара Загора допълват, че тази година в центъра на Старозагорските бани среща ще си дадат фенове на фолклора от Благоевград до Силистра, та чак до Добрич. Най-малкият самостоятелен реализатор, декларирал наличие на събора, е едвам на 5 години.

Традиционният за август фестивал ще се организира през днешния ден и на следващия ден. Официалното разкриване още веднъж ще бъде от 11.00 часа на сцената под боровете в центъра на курортното населено място.
Посетителите ще имат опция да поседнат в Селската махала, да дегустират фамозната Хрищенска ракия от ароматни божествен ябълки, да хапнат превъзходните и топящи се в устата Преславенски гюзлеми, да се снабдят със сувенир от Занаятчийската чаршия, както и да се насладят на доста музика, танци и достоверен български дух.

Най-малките посетители на фолклорния двудневен празник ще имат разполагаем към 15 детски къта и работилнички. Ще майсторят хубости от шишарки, макарони, хартия. Ще рисуват със сол, а също така ще видят от близко и първобитна пещ за глина, където ще изпекат сътворени от тях макети на артефакти и дребни фигурки.

Магията на нестинарството още веднъж ще завладее съботната вечер, а хора ще се вият до тъмна доба.
Целта на Националния тракийски фолклорен фестивал „ Богородична стъпка “ е да запази и обогати музикално-песенното и танцово национално творчество, да даде опция за другарство на реализатори от всички фолклорни области на България, както и да подари незабравима страст на участници и гости.

Като хазаин Община Стара Загора още веднъж е планувала забавна и разнообразна стратегия, детайлности за която ще бъдат обявени скоро.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР