Станцията е планирана ще преди 20 години като част от

...
Станцията е планирана ще преди 20 години като част от
Коментари Харесай

Джи Пи Груп, Геострой, Трейс и други наддават за метростанцията с жп връзка преди Обеля

Станцията е планувана ще преди 20 години като част от интермодален транспортен възел. Едва в този момент обаче се намира финансиране по стратегия " Транспортна съгласуваност 2021 - 2027 " Възможен период за завършването на станцията наподобява 2027 г.
Общо шест претенденти за подали предложения за строителството на с планирана стойност 47 млн. лева без Данък добавена стойност. Тя е планувана още преди двадесет години като част от интермодален транспортен възел., където стопират влаковете за Драгоман; Радомир-Кюстендил (западно от Люлин планина); Божурище и Банкя.
Станцията е планувана ще преди 20 години като част от интермодален транспортен възел. Едва в този момент обаче се намира финансиране по стратегия " Транспортна съгласуваност 2021 - 2027 " Възможен период за завършването на станцията наподобява 2027 година
Общо шест претенденти за подали предложения за строителството на с планирана стойност 47 млн. лева без Данък добавена стойност. Тя е планувана още преди двадесет години като част от интермодален транспортен възел., където стопират влаковете за Драгоман; Радомир-Кюстендил (западно от Люлин планина); Божурище и Банкя.

Повечето участници в търга са компании, които са добре познати в столицата компании, изпълнявали предходни планове на метрото. Това са " Джи Пи Груп ", " Трейс груп холд ", " Монолит София " и " Геострой " от обединяването " Геотехмин ". Оферти са подали още " Обонато билд " на Димитър Пантелеев и " БС Конструкция " (изпълняваща сега ).

да строят през 2022 година да строят шестте метростанции от новото метро от центъра до " Арена Армеец " за 525 млн. лева Това беше и последният максимален търг на " Метрополитен " за последните години. Друг план в деяние - за ". Очакванията са секторът да е подготвен до края на 2025 година
Реклама
Срокът за строителство е три години. Ако приемем, че няма закъснение при избора на реализатор, наподобява допустимо то да стартира след една година, или през 2024 година Така вероятен период за завършването на станцията наподобява 2027 година
Какво ще се строи
След " огромните " планове на метрото, които бяха оповестени напоследък, изненадващо бе задвижването и на новата станция сред " Сливница " и " Обеля ", за която другояче има проекти от две десетилетия. Възможното пояснение е, че за нея най-накрая е имало обезпечено финансиране. То е по стратегия " Транспортна съгласуваност 2021 - 2027 ", която включва още планове, свързани с железопътния превоз. " Заложихме тази станция още когато обсъждаме трасето за " Обеля ", по тази причина дистанцията сред двете станции ( " Обеля " и " Сливница " ) беше оставено по-голямо от нормалното - тъй като се предвиждаше междинната спирка ", Братоев за " Капитал " след оповестяването на поръчката през януари. Станцията е част от модернизацията на жп превоза София - Волуяк.
Източник: Bulgaria On Air
Предвиден е вход-изход напряко на пероните, ще има изходи и за региона. Регулационният проект планува и автогара, само че това ще се взема решение по-нататък ", изясни за " Капитал " шефът на " Метрополитен " проф. инж. Стоян Братоев. Столичният общински съвет е приел този проект още 2017 година, което дава отговор на въпроса за какво през последните месеци той не е коментиран в СОС, каквато всекидневно е практиката.

Очакванията са новата станция да транспортира сред 8 и 12 хиляди души дневно, което е и почти междинното натоварване на метрото. Пътуващите ще са най-вече пасажери от влаковете, като задачата е точно да им се обезпечи по-добра връзка с градския превоз на столицата и да не се разчита единствено на рейсовете. И в този момент доста от пътуващите слизат на метростанция " Сливница ", с цел да чакат превоз. Там София се сблъсква с различен пропуснат проблем - паркингите. Редовна панорама на метростанция " Сливница " са наспиралите в тревни площи коли, най-вече от прииждащи от обитаеми места към столицата, до момента в който паркингът в метростанцията (под ръководството на Центъра за градска мобилност) стои все по този начин незавършен и затворен към този момент над 10 години.
Реклама
Предвижда се пероните на гарата ще са върху самата станция, което ще разреши да се излиза напряко на тях. Поръчката включва и тунелна връзка с депото - към 800 м подземно и 300 м навън, както и всички осемнадесет системи за ръководство на метрото, строителството и архитектурата.
Свързани публикации Нова връзка на метрото с влаковете за Драгоман, Божурище, Кюстендил против 47 млн. лева 23 януари 2023, 14:30 Метрото до " Левски-Г " би трябвало да бъде готово до края на 2025 година 21 март 2022, 17:13 Автокъща " Капитолия " в Борисовата градина ще бъде отстранена, колите остават 15 януари 2022, 14:33
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР