Становището на Брюксел относно желанието на Украйна да се присъедини

...
Становището на Брюксел относно желанието на Украйна да се присъедини
Коментари Харесай

Ето кога Брюксел ще съобщи най-важната новина на Украйна

Становището на Брюксел по отношение на желанието на Украйна да се причисли към Европейски Съюз ще е готово в края на идната седмица. Това сподели през днешния ден на украинския президент Володимир Зеленски по време на посещаване в Киев ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предадоха информационните организации.

На взаимна конференция тя сподели, че днешната полемика със Зеленски е основала опция комисията да изготви до края на идната седмица позицията си дали да предложи Украйна като претендент за член на Европейски Съюз. 

Това би било единствено предварителна стъпка в един нескончаем развой. Всичките 27 страни членки на съюза би трябвало да изразят единодушие за даването на кандидатски статут на Украйна, след което ще има пространни договаряния по промените, които страната би трябвало да извърши, преди да бъде призната в блока.

По време на това свое второ посещаване в Киев след началото на съветското настъпление на 24 февруари Фон дер Лайен подсети на Зеленски, че макар напредъка на Украйна по административните промени и в други сфери има към момента доста работа. Тя уточни категорично нуждата от продължение на битката с корупцията, съобщи Ройтерс.

Зеленски сподели, че позитивен отговор от страна на Брюксел би бил исторически миг за Европа, добави ДПА.

" Положителен отговор от Европейски Съюз на поръчката на Украйна за участие ще бъде и позитивен отговор на въпроса дали европейският план има бъдеще ", съобщи той. По думите му украинският народ към този момент е внесъл " огромен принос в отбраната на общата независимост ".

Президентът на Украйна благодари за признатия неотдавна шести пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, като означи, че войната продължава, тъй че ще е необходим " седми пакет, който да е още по-силен ".

Според него този пакет би трябвало да обхване всички съветски служители и съдии, които работят в поддръжка на войната, както и всички съветски банки, без изключение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР