Стандартната зарядна система на Tesla зарежда акумулаторния блок до 80%

...
Стандартната зарядна система на Tesla зарежда акумулаторния блок до 80%
Коментари Харесай

BMW и Porsche представиха ново зарядно за електромобили: 100 км за 3 минути

Стандартната зарядна система на Tesla зарежда акумулаторния блок до 80% за към 30 минути. Това към този момент се смята за доста, тъй като не постоянно има толкоз време. Но BMW и Porsche сътвориха нов вид бързо зареждане, осигуряващо 100 километра пробег единствено за 3 минути . Новото устройство зарежда акумулаторния блок до 80% единствено за 15 минути.

Това е малко по-дълго от зареждането с нормално гориво. С тази технология електрическите автомобили ще станат още по-привлекателни и ще се наложи построяването само че по-съвременни инфраструктури за тяхното зареждане. Само преди няколко дни BMW, Daimler AG и Volkswagen AG обявиха, че стартират да построяват верига от бързи зарядни станции около аутобаните в Европа.

Новата зарядна станция е съвместима с всевъзможни марки електрически автомобили. Единственото изискване е да имат 400 или 800 V система за зареждане, покриваща спецификациите на CCS Type 2 стандарта. Режимът на зареждане автоматизирано се избира от самата станция.

За да бъде процесът на зареждане безвреден, Porsche употребява специфична система за изстудяване, която резервира температурния режим на клетките на акумулаторните акумулатори, Освен това, охлаждат се и електрическите проводници.

Ръководството на Porsche съобщи, че към 2020 година вложенията в създаването на технологии за електрическите автомобили ще доближи 6 милиарда евро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР