Стана ясно, от изказванията на представители на правителството, че Борисов

...
Стана ясно, от изказванията на представители на правителството, че Борисов
Коментари Харесай

Мая Манолова: Борисов се готви да удължи мандата на парламента с два месеца

Стана ясно, от изявленията на представители на държавното управление, че Борисов се готви да удължи мандата на този парламент и на държавното управление с още два месеца - със периода на наложеното изключително състояние в страната. Това е повече от обезпокоително желание. Това значи да се удължи мандата на държавното управление, който изтича в края на март следващата година, с още два месеца и да се сътвори казус при положение, че се наложи още веднъж през есента или зимата. Това е подмолно желание на властта да се задържи оптимално дълго непременно, като прегази конституционните процедури и текстовете в българската Конституция. Това ще е първият случай, в който Народното събрание да си удължава конституционно избран мандат. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите в Русе, като се базира на изявление на министър.

Председателят на „ Изправи се.БГ “ съобщи, че на 15 юли ще поддържа превозвачите от Русе, които провеждат митинг с искане за анулация на тол системата и за връщане на винетките, както и ще поддържа груповите искове на водачите.
Манолова прикани министрите на превоза и на вътрешните работи да отидат на Дунав мост, с цел да видят проблемите на превозвачите, които чакат на опашки по 10-15 километра.

„ Тол системата не действа правилно и таксите са повишени в пъти. Системата не съумява да означи заплащането и водачите са глобявани непрестанно. Борисов съобщи, че връщат винетките, в случай че тол системата не работи”, съобщи Мариета Иванова по отношение на проблемите на превозвачите с тол таксите.

„ Държавата не ги поддържа в рецесията с ковид, а в този момент 60 000 камиона желаят просто естествени условия на труд, поради налозите, които внасят”, добави ръководителят на „ Изправи се.БГ “. Манолова сподели, че нито на Дунав мост, нито на пътя сред Кубрат и Русе е видяла джипа на премиера, тъй като той не върви там, където са проблемите на хората, а прави „ тур за аплодисменти “. Тя добави, че на 4 юли ще стачкуват и жителите на Кубрат поради безобразното положение на сектора Кубрат-Русе, където пътната организация и локален народен представител са дали обещание 50-километровата права да бъде издигната, а нужната сума е към 40 млн. лева „ Ще ги подкрепим на 4 юли, тъй като от години ги лъжат за този път”, съобщи Манолова.

От друга среща с дребния бизнес в Русе стана ясно, че както и на други места, няма човек, който да е получил поддръжка от властта. „ Бизнесът тук споделя, че няма компания, която да е получила обезщетение по 60/40 или заем сред 3 и 10 хиляди лева Хората са оставени да се оправят сами и желаят властта да не им пречи да работят”, сподели още Манолова. Тя добави, че страната си събра своето на гърба на хората и на дребния бизнес, само че не поддържа елементарните жители и дребния и фамилния бизнес. „ За да се възползват от ограниченията, хората бяха принудени да си платят в пика на рецесията отговорностите към държавата”, уточни водачът на Гражданската платформа "Изправи се.БГ ".

Бившият омбудсман сподели още, че 110 служащи от корабостроителницата в Русе са освободени преди три години от работа, само че не могат да получат компенсациите си от Фонда за гарантиране на вземанията заради безхаберие на институциите. „ Необходими са доказателства за размера на заплатите. Месеци наред служащите не получават съответно подпомагане, с цел да се снабдят с документите. Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите, синдикът, Инспекцията по труда и Фондът за гарантиране на вземанията си трансферират топката от година и половина, откогато са подадени от служащите заявките за обезщетения”, изясни тя.

Според нея казусът е като при миньорите от мангановата мина „ Оброчище “ в Добрич, както и от самолетната компания във Варна, от която потърпевши водачи също си чакат заплатите. Манолова добави, че се ангажира и с проблема на потърпевшите служащи от корабостроителницата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР