Стана ясна причината за налудничавия опит за арест на писателя

...
Стана ясна причината за налудничавия опит за арест на писателя
Коментари Харесай

Манол Глишев: МВР и Софийска Районна Прокуратура - за нищо не ставате

Стана ясна повода за налудничавия опит за арест на писателя и деен български жител Манол Глишев. Прокуратурата желае да го упрекна в осъществяването на едно от многото надрасквания на Паметника на руската войска в София.

Преди четири дни ФАКТИ публикувахме роман на Манол Глишев за това, което му се е случило след среднощ на 6 март. А точно, че след завръщане от отмора в Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " така наречен органи на реда са се пробвали да го арестуват, тъй като в България е бил разгласен за национално търсене, защото не го разкрили за връчване на призовка.

Във вчерашния ден той е бил в ПЪРВО районно управление (на МВР) Столична дирекция на вътрешните работи със своя юрист.

Публикуваме споделената от него информация във Facebook без редакторска интервенция

" Връщам се от ПЪРВО РУ-СДВР, където бях с юриста си. Преди четири дни, на връщане от почивка в Истанбул, бях идиотски сюрпризиран от българската гранична полиция, която се опита (неуспешно) да ме задържи на Капитан Андреево, тъй като в мое неявяване съм бил разгласен за национално търсене. Днес разбрах на какво дължа удоволствието.

През лятото на 2020 година, до момента в който траеха митингите против скапаното ни държавно управление на Орлов мост в София, на недалечния руски монумент се беше появил надпис " Долу Бой/Лукашен ко ". Вероятно тъй като нашите митинги тогава съответстваха по време с митинги против другото проклето съветско протеже - Лукашенко в Беларус. Сега, след повече от половин година, тъй като у нас наближават избори, прокуратурата е получила поръчка да търси от мен отговорност за оня превъзходен надпис.

Не укривам, че съгласно мен всички руски, партизански и въобще комунистически монументи в България би трябвало да се съборят като унизителни за българската нация, както и да се организира лустрация на към момента публично дейните сътрудници на тогавашната Държавна сигурност (като да вземем за пример Доган и Каракачанов). Който и да е направил оня надпис, е постъпил добре. Гордея се, че се е намерил човек, който за следващ път да подразни съветското посолство. Не укривам и че считам държавното управление, прокуратурата и полицията ни за тайфа жалки разбойници, които би трябвало да се намират като най-малко в пандиза. Смятам едновременното (и някак предизборно) блокиране на профила ми Manol Glishev, оповестяването ми за национално търсене, опита да бъда задържан на границата и това ново обвиняване просто за форма на неспособно смесен политически тормоз. Не знам дали нашите глуповати прокурорчета схващат, че хем ми вършат реклама, хем показват какъв брой са бездарни. Вече не помня за кой следващ път се пробват да ме съдят при всеки взор изкривено, който някой в София е отправил към гнусния руски бетонак. Но признавам също, че за мен е привилегия толкоз прогнил режим като този на настоящето българско държавно управление да ми отделя чак толкоз внимание. Намирам за ласкателно, че сходни негодници ме имат за нарушител или опасност, изключително като се вземе поради, че въпреки всичко не аз съм този, който спи, гушнал крадени кюлчета и пачки. От друга страна - тъжно е какъв брой доста полицейски запас се хаби за нелепости. Министерство на вътрешните работи и Софийска Районна Прокуратура - за нищо не ставате ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР