Стамен Белчев взе най-важния тест в треньорската си кариера... Засега...

...
Стамен Белчев взе най-важния тест в треньорската си кариера... Засега...
Коментари Харесай

Много добрият Стамен

Стамен Белчев взе най-важния тест в треньорската си кариера... Засега... Взе го посред Разград, където победи шесткратния първенец Лудогорец. Взе го, макар незаслуженото изпъждане на Каранга и неотсъдената дузпа. Взе го, откакто ЦСКА бе изпаднал в дупка след трите следващи равенства с Етър, Пирин и Левски и измъчения триумф с 1:0 против Славия.

За да спечелиш в сходна конюнктура подобен дуел, би трябвало да си квалифициран освен тактически, само че и душевен. Стамен го направи и към този момент умерено можем да му сложим етикета „ доста добър треньор ”.

Мнозина се съмняваха в качествата му още преди година (признаваме – в това число и ние в спортния отдел на БЛИЦ), когато седна на горещия треньорски стол в Борисовата градина, откакто румънецът Едуард Йорданеску се опари и бързо, бързо се изпари по посока Букурещ. Стамен извърши поставената тогава цел – да изпревари Левски (отупвайки го два пъти с по 3:0) в крайното класиране и да финишира втори.

През сегашния сезон задачата му стана още по-сложна – да изпревари и Лудогорец и да нападна купата. След неуверен старт в първите два кръга последва серия от победи. После обаче ЦСКА още веднъж закуцука и отново се заприказва за треньорска рокада. Напрежението над „ Армията ” се завърна с гръм и тропот и в цялостната си мощ. И то тъкмо преди борбата в Разград.

Но Стамен оцеля, показвайки темперамент. Не единствено записа първа турнирна победа за „ армейците ” против Лудогорец, само че съживи очакванията за златните медали.

Спечели ли ги, Белчев към този момент няма бъде доста добър треньор. Тестът нощес бе взет, само че предстоят още по-тежки тествания по пътя към върха. Ако преодолее и тях, той към този момент ще се трансформира в първенец.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР