St. Petersburg Ladies Trophy, първи квалификационен кръгВиктория Томова – Бернарда

...
St. Petersburg Ladies Trophy, първи квалификационен кръгВиктория Томова – Бернарда
Коментари Харесай

Томова допусна обрат в квалификациите в Санкт Петербург


St. Petersburg Ladies Trophy, първи квалификационен кръг

Виктория Томова – Бернарда Пера 6-3, 2-6, 1-6

Виктория Томова отпадна в първи кръг от квалификациите за WTA 500 шампионата в Санкт Петербург след загуба от международната №100 Бернарда Пера. Българката завоюва първия сет, само че за жалост не съумя да резервира положителния си темп, вследствие на което нейната съперничка последователно откри надзор върху дуела и стигна до цялостен поврат.

Началото на дуела бе равностойно, като в първите пет гейма никоя от съперничките не стигна до опция за пробив и по този начин резултатът стана 3-2 в интерес на Томова. Впоследствие обаче Пера сподели съмнения на първи сервис и позволи непредизвикана неточност, което оказа помощ на българката да стигне до три следващи брейкпойнта. Американката отрази един от тях, само че при идната си опция Томова пласира форхенд уинър по правата и реализира първия пробив в дуела. Пера опита да понижи изоставането си, само че първата ни ракета продължи да бъде непоклатима на сервис и запази преднината от три гейма, спечелвайки първия сет с 6-3.

Втората част стартира с два маратонски гейма, траяли общо 17 минути, в който Томова и Пера пропуснаха по два шанса за пробив. Равенството се резервира до 2-2, след което в играта на първата ни ракета настъпи сериозен спад, от който международната №100 се възпозлва оптимално. Атаките на Пера станаха доста по-прецизни и тя записа два поредни брейка, с които изравни резултата в мача след 6-2.

Американката поведе в заключителния сет, след което стигна до два брейкпойнта, само че Томова съумя да избегне заплахата и завоюва подаването си. Това обаче бе последният положителен миг за българката в днешния дуел. Оставащите минути минаха напълно под контрола на Пера и тя изигра най-силния си интервал в мача, като завоюва идващите пет гейма и победи с 3-6, 6-2, 6-1 след 1 час и 43 минути на корт „Динамо“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР