Сроковете за асфалтиране на улиците, засегнати от дъждовете са веднага,

...
Сроковете за асфалтиране на улиците, засегнати от дъждовете са веднага,
Коментари Харесай

Валентин Радев: Сроковете за асфалтиране на засегнатите от дъждовете улици са веднага


Сроковете за асфалтиране на улиците, наранени от дъждовете са незабавно, сподели в Дупница вътрешният министър Валентин Радев. Заедно с регионалния шеф на Кюстендил и с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи, той ще се срещне с локалната администрация и ще се запознае на място с нанесените от преваляванията провали по инфраструктурата в града, след предписание на премиера Бойко Борисов. Целта е достъпът на хората до домовете да бъде обезпечен и улиците да бъдат възобновени.

Ще го създадем друго от различен път. Има такава опция по Закон за обществените поръчки - спешно, да се оправят улиците и пътищата в обитаемоте места, макар, че са ангажимент на кметовете, а по-късно Междуведоствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет да ги разплати, сподели Валентин Радев. Той уточни, че това би трябвало да стане бързо, без да се изчакват нужните процедури по Закон за обществените поръчки. "Сроковете са незабавно ", сподели Радев, представен от Българска телеграфна агенция. Той добави, че на доста места в страната се съблюдават дълги процедури, което затруднява хората.

Министър Радев сподели още, че до момента междуведоствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет, която ръководи, е отпуснала към 21 милиона лв. "Внимаваме, тъй като е средата на годината. Не би трябвало да позволим да се свършат парите. Проверяваме на всички места, и даваме пари там, където е належащо ", сподели още Радев.

По-късно вътрешният министър ревизира на място улица "Родопи " в Дупница, където се увери, че тя съвсем е възобновена, а по-късно отиде до с.Кременик, където има от дълго време откъснат път, където даде обещание да спомага.

Министър Радев сподели още, че следва нова социална поръчка за нова техника за потребностите на полицията. Предстои да бъдат раздадени нови над 340 коли.

По мотив убийството в столичния кв. "Лозенец ", министър Радев уточни, че е имал диалог и със здравния министър, по предписание на премиера, да се промени законодателството, "защото хора с психологични увреждания не могат да се разхождат свободно на всички места. Те би трябвало да са задържат и да се охраняват ", цитира премиера Радев.

Припомняме, че през вчерашния ден, след сигнал до Министерство на вътрешните работи, беше открито, че в София 26-годишен мъж е нанесъл побой на майка си и е умъртвил татко си. Младият мъж бе арестуван и наложително наведен в център за психологично здраве.

Вътрешният министър разкри и подробност: Когато освободим служител на реда, той няма право да се занимава с друга работа, само че дружно с това не му даваме и да работи на остарялата, а тогава с какво ще се храни? Идеята е тези чиновници да бъдат поставени в един специфичен щат, уточни министърът. Той позволи, че този щат може да се занимава и с защитата на психологично заболели.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР