Сривът на фондовата борса засегна и най-богатите. Джеф Безос, Марк

...
Сривът на фондовата борса засегна и най-богатите. Джеф Безос, Марк
Коментари Харесай

Топ милиардерите внезапно обедняха

Сривът на фондовата борса засегна и най-богатите. Джеф Безос, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс и Илон Мъск дружно ненадейно „ обедняха “ с над 50 милиарда $.

Разпродажбата на фондовите пазари докара до спад на цените на американските софтуерни колоси. Миналата седмица софтуерната борса Nasdaq в Ню Йорк означи най-големия си спад след пандемията. От историческия си връх в средата на ноември 2021 година Nasdaq се е сринал с 14,3%.

Цените на акциите на американските софтуерни компании паднаха доста, заяви уеб сайтът ое24, съобщи БГНЕС.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Много американски милиардери са нараснали доста богатст...

Основателите на свръхбогати компании изпитват усложнения. Американските софтуерни милиардери Джеф Безос (Amazon), Марк Зукърбърг (Facebook), Илон Мъск (Tesla), Бил Гейтс (Microsoft) и съоснователят на Гугъл Лари Пейдж изгубиха общо 67 милиарда $ в границите на няколко дни поради сериозния срив в цените на акциите на техните компании.

Мъск е изгубил най-вече - 25,1 милиарда $.

Шефът на Tesla Илон Мъск загуби най-вече. Според показателя на милиардерите на Bloomberg положението му е намаляло с 25,1 милиарда $ през миналата седмица, което е спад от над 9%. Въпреки това с 243 милиарда $ Мъск остава най-богатият човек в света. Но не трябва да се не помни, че в миналото е имал повече от 300 милиарда...

Безос е " по-беден " с 24 милиарда от началото на годината

Миналата седмица основателят на Amazon Безос загуби съвсем 22 милиарда $, като от началото на годината положението му е намаляло с 24 милиарда $. Със своите 168 милиарда $ той остава на второ място в класацията на Bloomberg за най-богати хора след Мъск.

Бил Гейтс е обеднял с 9,5 милиарда $ от началото на годината, а Лари Пейдж - с съвсем 12 милиарда.

12 милиарда $ загуби Марк Зукърбърг през няколкото седмици на 2022 година. Със положението си от 113 милиарда $ шефът на Фейсбук заема шесто място в класацията на милиардерите.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР