Срещите са част от кампанията Академично междучасие“ Ректорът на Университет

...
Срещите са част от кампанията Академично междучасие“ Ректорът на Университет
Коментари Харесай

Ръководството на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ представи възможностите за обучение и реализация на специалисти в Поморие и Айтос

Срещите са част от акцията „ Академично междучасие “

Ректорът на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. доктор Христо Бозов и заместник-ректорът по образователната активност проф. доктор Севдалина Турманова показаха опциите за банкет на студенти в просветителни степени „ Бакалавър “, „ Професионален бакалавър “ и „ Магистър “, голямото многообразие на специалности и последвалите благоприятни условия за кариерно развиване. Обучението в университета се реализира в пет факултета – Факултет по механически науки, Факултет по естествени науки, Факултет по публично здраве и здравни грижи, Факултет по публични науки и Медицински факултет. В състава му влизат и три колежа – Колеж по туризъм, Медицински лицей и Технически лицей, както и два департамента – Департамент по езиково образование и Департамент за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти. Предлагането на одобрени, само че и нови, настоящи за времето специалности извежда Бургаския държавен университет като едно от най-перспективните ВУ в района. „ Киберсигурност: технологии във финансовата сфера “, „ Управление на здравните грижи “, „ Кинезитерапия “, „ Специална педагогика “, „ Специална педагогика. Ресурсен преподавател “, „ Дигитални технологии и нововъведения в образованието в детската градина и началното учебно заведение “, „ Мениджмънт на хотели и заведения за хранене “, „ Туризъм и здравословно хранене “, и „ Туристически бизнес и предприемачество “ са деветте напълно нови специалности.

 

„ Опитваме се да бъдем в крайник с нишите, които се отварят, и със експертите, от които има потребност нашият район “, показа проф. Севдалина Турманова.

Срещите са част от акцията „ Академично междучасие “, сложили своето начало през края на месец Януари, имащи за цел показване визията на ВУ пред бъдещите студенти в междинните учебни заведения. Като продължение и спомагателен детайл, който ще подкрепи избора на младежите е „ Един научен час “ в Бургаски държавен университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, където ще им бъдат показани другите звена по интерес, както и отличната материална база.

„ Целта на актуалното образование е институции, преподаватели и обучаеми да бъдат в отлична връзка и взаимоотношение. “, съобщи проф. Бозов. Приятелската среда, качественото образование и бъдещите професионални вероятности са съществени фактори, влияещи на избора за продължаващото надграждане със познания и умения в съответно ВУ. Успешното осъществяване на двете акции затвърждава упованията към увеличение броя на признатите студенти, по отношение на миналата, когато бе регистриран извънредно висок растеж.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР