Създаването на това пространство е още една реализирана цел от

...
Създаването на това пространство е още една реализирана цел от
Коментари Харесай

С тържествена церемония бе открит новият Студентки център към университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Създаването на това пространство е още една осъществена цел от програмата на проф. Христо Бозов, с която той кандидатства за поста ректор

Едно емблематично място в кампуса на Бургаския държавен университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ бе преобразено и превърнато в Студентски център. Старата дискотека „ Нерон “ към този момент ще е средище за полемики, културни събития, срещи и беседи.

Тържественото разкриване на обновеното пространство на университета бе почетено от редица представители на локалния бизнес, администрациите на общините в Област Бургас и университетския хайлайф.

Сред гостите бяха кметът на Община Поморие – Иван Алексиев, зам.-кметът на Община Бургас по Култура и вероизповедания – Диана Саватева, общински съветници от Общински съвет Бургас, доктор Милен Врабевски в качеството му на представител на Съвета на настоятелите на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров, Азис Мохамд - представител на Узбекистан, проф. доктор Колин Меглу, Росен Григоров - шеф по ръководство на личния състав и административните въпроси на „ Лукойл Нефтохим България ” АД, притежатели и мениджъри на частните медицински заведения в Бургас, медии и студенти.

„ Това, което виждаме през днешния ден, е доста впечатляващо. Изключително съм признателен на целия Студентски съвет и персонално на ръководителя му – Десислава Комунова и на нашите спонсори, които от едно място, което не ставаше за съвсем нищо, направиха прелестен център. Всичко, което виждате, е основано напълно с непринуден труд и дарения.

Ние показахме, посредством вас, че университет, който не е с огромни финансови благоприятни условия, може да направи нещо такова, което ще послужи не единствено за студентите, само че и за преподавателите. Да се събирате тук, да обменяте хрумвания, да се раждат разнообразни оферти и планове, да се провеждат събития “, съобщи ректорът проф. доктор Христо Бозов.
 Проф. Христо Бозов, дм
Студентският център е оборудван с три компютъра, с принтер, с ксерокс, библиотека с над 400 дарени книги. Създаването на това пространство е още една осъществена цел от програмата на проф. Бозов, с която той кандидатства за поста ректор на Бургаския държавен университет.

„ Обзавеждането за новия център е закупено със средствата, останали от организирането на 60-годишнината на университет проф. доктор Асен Златаров и спонсорите, които помогнаха планът да бъде осъществен. В пространството към Центъра ще бъдат позиционирани тематични зони на всички общини в региона, както и на огромните компании от града и района “, добави още проф. Христо Бозов.
 Д-р Милен Врабевски и Десислава Комунова
„ Днес присъстваме на извънредно събитие от историята на единствения държавен университет в Югоизточна България. Правите ме горд, благополучен и ми връщате вярата в положителното. Когато се случват такива неща, ние резервираме чувството за заедност, за непрекъснато рационализиране на младежите. Предполагам през какво сте минали, с цел да осъществите този план и Ви приветствам за напъните ви “, съобщи доктор Милен Врабевски. Той е един от най-успешните български иноватори и бизнесмени. Собственик и изпълнителен шеф е на най-голямата научно-изследователска организация в Югоизточна Европа, Comac Medical и създател на Фондация „ Българска памет “.

По време на формалната част от събитието ректорът на университета проф. Христо Бозов одобри и приветствен адрес от кмета на Бургас Димитър Николов.
 Кметът на Община Поморие Иван Алексиев и Росен Григоров (вляво). Директорът по ръководство на личния състав и административните въпроси на „ Лукойл Нефтохим България ” АД също поздрави присъстващите и управлението на университета за новия Студентски център
„ Скъпи студенти, благодаря за доверието в Община Поморие и за поканата да станем част от това пространство, което сте замислили. И това, което се случва тук последните месеци, извънредно доста ме радва. Защото Бургас, с изключение на всички друго е и академични град, а Университет „ проф. доктор Асен Златаров “ е флагманът на висшето обучение в района “, съобщи кметът на Община Поморие Иван Алексиев.

С богатата си музикална и танцова стратегия събитието се трансформира в празник за целия кампус.
 Финалният щрих на този специфичен ден в Университет „ проф. доктор Асен Златаров “ сложиха ректорът проф. Бозов, ръководителят на студентския съвет Десислава Комунова и  доктор Милен Врабевски. Те засадиха красиво цъфнала японска вишна в непосредствена непосредственост до новия Студентски център
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР