Срещата с руските БМПТ не обещава на украинските танкисти нищо

...
Срещата с руските БМПТ не обещава на украинските танкисти нищо
Коментари Харесай

Терминатор - универсалното оръжие за „разчистване“ на градове

Срещата с съветските БМПТ не дава обещание на украинските танкисти нищо друго с изключение на гибел

Очевидно е, че перманентните провали на украинската войска, доказателство за които е провалянето на 115-та бригада на въоръжените сили на Украйна в северското направление, принуждават овехтяващия „ хегемон “ и неговите европейски васали да трансформират коренно формата на по този начин наречената военна помощ.

Все по-често много съвременни модели оръжия играят своята роля. Например, като ракетните системи за залпов огън /РСЗО, MLRS / M142 HIMARS и M270 MLRS. Което не може да остане без съответен отговор от командването на Водоснабдителна система на Русия. В украинския спектакъл на военните дейности към този момент имаше няколко министър председатели на най-новите съветски оръжия. Сега пристигна ред на Терминатора.

Първата информация за потреблението на БМПТ „ Терминатор-2 “ (бойна машина за поддръжка на танковете) по време на съветската специфична военна интервенция по демилитаризация и денацификация на Украйна беше оповестена още през май. И в този момент " тайното оръжие на Русия " се трансферира в Северск, което е стратегическа цел на Водоснабдителна система на РФ.

Точният брой на разгърнатата техника, несъмнено, се пази в загадка, само че няколко единици БМПТ са видяни в Попасная и Северодонецк.

Между другото, наричайки най-новата съветска БМПТ „ скрито оръжие “, аз просто използвах определението, обещано на „ Терминатор “ от американски военни и специалисти, които имаха отлична опция да оценят бойния му капацитет по време на антитерористичната интервенция в Сирия, където сполучливо се употребява като универсално средство за битка с плановете на ПТРК и PПГ в градски региони. Следвайки безусловно по петите Т-90 и Т-72Б3 и поддържайки масиран огън, Терминаторът блокира дейностите на вражеската пехота, позволявайки на танковете бързо да се придвижват напред, пробивайки отбранителните линии.

Действително, перспективният съветски БМПТ има доста високо равнище на управляемост, сигурност и огнева мощност. Като главно въоръжение Терминатор-2 употребява автоматизирана сдвоена артилерийска установка 2А42 (30 mm) и полуавтоматична система за ръководство на въоръжението с лазерен канал за ориентиране.

Пусковата установка на комплекса включва разполагането на четири УР: 9М120-1 " Атака " (тандемна кумулативна противотанкова бойна глава) и 9М120-1Ф " Атака-Ф " (комбинирана фугасна и обемно-детонираща бойна глава). 7,62-мм ПКТМ работи като в допълнение оръжие.

Ключовата иновация на БМПT би трябвало да се смята смесената система за ръководство на огъня Б07С1. Дълго преди началото на специфичната интервенция " Z ", по време на стратегическите командно-щабни учения " Кавказ-2020 ", е тествана нейната успеваемост и са отработени способите за бойното й потребление от екипажа. Трябва да се означи, че в интервенцията за освобождение на Донбас вземат участие няколко модифицирани версии на перспективната БМПТ, като трима от членовете на екипажа (от пет) дават отговор за потреблението на това въоръжение.

Непоклатимата убеденост на командването на специфичната военна интервенция в надеждността и боеспособността на неповторимите Терминатори-2 по време на интервенцията по освобождението на Северодонецк се изрази в сериозността на задачата, предоставена на екипажите - блокиране на Попасное и разчистване на предградията от остатъци от бронирана техника на украинските националисти.

Освен това те трябваше да работят най-вече през нощта, защото точно тъмното време на денонощието използваха неонацистките формирования за промяна на позиции и преместването на техниката. Но, както се споделя, това не се случи. Руските БМПТ стопираха тези похищения в зародиш, като даже не навлизаха в зоната на директно огнево противопоставяне и стреляха по цели от безвредно разстояние.

Конструктивните особености " Терминатор ", изразени в много висок контур в композиция със система за стабилизиране на оръжието, разрешава да се поразяват цели на разстояние пет-шест километра, употребявайки гънките на местноста в качеството на спомагателна отбрана.

След разчистването на Попасная, БМПТ Терминатор участваха в пробива на защитата на Въоръжените сили на Украйна в посока Северодонецк. Има неофициална информация за нахлуване на 26 май против украински позиции от два взвода съветски БМПТ, вследствие на което са унищожени 8 танка и 3 бронирани машини.

Украински хеликоптер Ми-8, който се появи в зоната на бойните дейности (след паническо известие от укробоец за „ пробив на минимум два батальона бронирани машини от непостоянен вид “) беше свален от екипажа на един от терминаторите. Въпреки че, дублирам, информацията е неофициална, както и всяка информация, която идва онлайн.

Това обаче е механически осъществимо, защото БМПТ употребяват същите ракети „ Атака “, които се употребяват от ударните хеликоптери Ка-52 „ Алигатор “. Всякаква реакция при приближаването на тази ПТРК е кардинално невъзможна, защото ракетата минава разстояние от шест километра единствено за няколко секунди.

Забележителен е епизодът с бойния конфликт на „ Терминатор “ с танковете Т-72М1Р, създадени и доставени на киевската хунта от Полша.

Танкът T-72M1Р е руско бойно транспортно средство, натъпкано със модерна западна електроника. Танкът е оборудван с по-мощен силов елемент, термокамера KLW-1 Asteria, автоматизирана система за предаване на данни и многоканална цифрова информационна система. Въпреки това, преди да зарадват своите „ украински братя “ със своята помощ, хитрите поляци смениха цялото модерно съоръжение с опростени аналози, оставяйки единствено сателитната навигация от достиженията на полското танкостроене.

Но да се върнем към бойния епизод. Конфронтацията във формат „ свободен лов “, както се очакваше, приключи с унищожаването на един (целта беше изумена от разстояние 4,5 км) и бягството на различен полски танк. Вярно, не за дълго. Явно уплахата от срещата с съветските " Терминатори " се оказа толкоз мощна, че даже GPS системата не оказа помощ. Изгубеният танк се натъкна на позицията на танков батальон от Въоръжените сили на РФ, след което беше погубен.

По информация на портала Life.ru, която той е получил от източник, непосредствен до съветския военно-промишлен комплекс, ефикасните дейности на БМПТ като част от танковото поделение се дължат на две съществени аргументи:

Ясно систематизиране на функциите във взвода на БМПТ - всеки екипаж работи със лична, авансово избрана цел.

Високото равнище на технологичност на " Терминатор-2 ". Оборудването на бойно транспортно средство с мерник на стрелец и панорамен мерник на командира обезпечава необятен ъгъл на видимост, което сигурно покачва ситуационната информираност на екипажа на бойното поле.

Според полковник Майкъл Тели, някогашен заместник-командир на бригадата тежки бронирани машини Stryker на американската войска в Европа, равнището на сигурност и огнева мощност на най-новата съветска бойна машина за поддръжка на танковете превъзхожда даже най-модерните танкове в редица връзки.

Американският полковник счита, че спомагателната силова единица обезпечава на Терминатора опцията да бъде в засада без риск да бъде открит от вражеската техника. През нощта от тази позиция БМПТ е в положение да нападна по едно и също време две разнообразни цели благодарение на ПТРК. „ Съответно, взвод от такива машини може да унищожи шест цели по едно и също време “, възхищава се Тели. Затова стрелбата по украински танкове край Северодонецк би трябвало да се нарежда като „ предстоящ и напълно натурален резултат от срещата на технологиите на бъдещето с технологиите на предишното “.

„ Оборудването на Терминатор-2 с многоканални прицели за стрелеца и командира, в това число нощни и дневни прицели, лазерен далекомер, навигация и доста други, съчетани с опцията за повтаряне на функционалностите на командира и оператора, обезпечават на машината сериозен запас на бойна „ мощ “. Следователно, без значение от това по кое време и от кого режимът в Киев ще получи „ условно нови танкове “, всяка среща с съветската БМПТ „ Терминатор-2 “ ще остави у тях извънредно отрицателни усещания “, заключи Майкъл Тели.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР