Срещата на четири очи между Доналд Тръмп и Владимир Путин

...
Срещата на четири очи между Доналд Тръмп и Владимир Путин
Коментари Харесай

Тръмп vs Путин: какво си казаха?

Срещата на четири очи сред Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки завърши. Тя продължи 2 часа и 10 минути. Следват диалози в уголемен състав, още веднъж без наличието на медии

Президентите на Русия и Съединени американски щати водиха диалози на четири очи в Готическата зала при закрити врата.

От членовете на делегациите преди срещата в залата беше единствено съветникът на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

Президентите на Русия и Съединени американски щати започнаха договарянията с замяна на къси приветствия. Путин пръв стартира диалога с Тръмп, само че в наличието на медиите сподели единствено няколко думи, отбелязвайки, че се радва да се срещне с Тръмп и има намерение да разиска с него руско-американските връзки и международните проблеми.





Неговият събеседник също съобщи, че е подготвен да разиска необятен кръг от въпроси - от търговията и военното съдействие до връзките с Китай и натрупалите се за Русия и Съединени американски щати проблеми. Тръмп удостовери проекта за протичане на срещата - първо на четири очи сред него и Путин, след това с присъединяване на членовете на делегациите.

В откритата за медиите протоколна част от договарянията двамата водачи споделиха тъкмо това, което желаеха да кажат, макар опитите на публицистите да им зададат въпроси в самото начало на срещата в прорез с откритата процедура.

В началото на диалозите президентите не се ръкуваха, защото се срещнаха и си стиснаха ръцете в друга зала при обичайна гала за общи фотоси, само че след късите изказвания Тръмп въпреки всичко протегна ръка и Путин я стисна.



CNN цитира неназован американски държавен чиновник, съгласно който Тръмп е изискал диалог на четири очи с Путин при започване на срещата, с цел да избегне приключване на информация, да не разреши на своите съветници да се намесват в разискванията, а също да си сформира лично мнение за съветския президент и да построи персонални връзки.

Президентът на Съединени американски щати дефинира като "добро начало, доста положително начало " срещата си на четири очи с Путин, съобщи АР.

Тръмп направи късия коментар пред публицисти на конферентна маса, заобиколен от членове на американската делегация, при започване на работен обяд след двучасовата среща с Путин, на която с изключение на президентите участваха единствено преводачите им. Белият дом беше планувал единствено 90 минути за тази среща на четири очи.

В работния обяд на двамата президенти вземат участие още държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Хънтсман и други високопоставени публични представители.
От съветска страна вземат участие външният министър Сергей Лавров, прессекретарят на Путин Дмитрий Песков и президентският консултант Юрий Ушаков.



След обяда Тръмп и Путин ще дадат взаимна конференция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР