Срещата между сръбския президент Александър Вучич и американския помощник-държавен секретар

...
Срещата между сръбския президент Александър Вучич и американския помощник-държавен секретар
Коментари Харесай

Между Сърбия и САЩ има големи различия за Косово


Срещата сред сръбския президент Александър Вучич и американския помощник-държавен секретар Хойт Брайън Ий сподели, че сред Сърбия и Съединени американски щати има дълбоки различия по въпроса за Косово и че Белград е изложен на огромен напън ограничение на близостта си с Русия, отбелязва белградският "Вечерни новости".

Изданието се базира на източници от кабинета на сръбския държавен глава и показва, че тези два въпроса са били съществена тематика на срещата в сръбската столица, когато американският посланик съобщи, че "Белград не може да седи на два стола".

Съгласно същите източници, Ий "добронамерено посъветва своя хазаин да почита териториалната целокупност на Косово ”.

На това Вучич дал отговор, че бъдещите генерации не би трябвало да се натоварват с още един спор, като обвинил Прищина, че настойчиво отхвърля да извърши това, което е контрактувано в границите на разговора в Брюксел, даже без да се сблъсква със наказания за това.

Според "Вечерни новости", Ий се интересувал и за ситуацията на медиите в Сърбия, както президентът дал отговор, че обвиняванията на "определени лица за цензура са безсмислени". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР