Срещата между държавните глави на Турция и Русия, която трябваше

...
Срещата между държавните глави на Турция и Русия, която трябваше
Коментари Харесай

Путин и Ердоган отлагат срещата си за септември

Срещата сред държавните глави на Турция и Русия, която трябваше да се състои този месец, се отсрочва най-вероятно за септември. Това заяви телевизионният канал NTV, като се базира на свои източници в президентството в Анкара.

В същото време бе оповестена идната аудиенция на министъра на външните работи на Турция, Хакан Фидан, в Киев на 25 август, след което той ще посети и Москва. Според източници, договарянията на Хакан Фидан в двата града ще основат основата за реализиране на съглашение за обновяване на Черноморската самодейност за експорт на зърно. Това съглашение евентуално ще бъде финализирано по време на идната среща сред Ердоган и Путин. Причините за това се изясняват с напредъка, реализиран посредством напъните на Турция в консултациите с Организация на обединените нации, Запада и други участници в зърнената договорка.

Анкара прави оценка, че е значимо да възвърне зърнения кулоар в предходния му формат, като се вземат поради условията на Русия за осъществяване на изискванията ѝ в договорката, подписана през предходната година в Истанбул. В тази връзка, източникът изяснява, че възобновяване на договорката изисква съдействие с Русия и осъществяване на техните условия за изискванията за експорт на селскостопански артикули. Също по този начин се загатва нуждата от връзката на " Росселхозбанк " с интернационалната финансова система SWIFT, съобщи fakti.bg.

От администрацията на турския президент се оповестява за прогрес в консултациите за обновяване на зърнената договорка, като се цитират източници, познати на NTV. Според същия ефирен канал, преди визитата на Фидан в Киев, Украйна ще бъде посетена от основния консултант на президента на Турция, Акиф Чагатай Килич.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР