Срещаме много, наистина много хора в живота си. Но кои

...
Срещаме много, наистина много хора в живота си. Но кои
Коментари Харесай

Важните хора в живота на една жена

Срещаме доста, в действителност доста хора в живота си. Но кои от тях са в действителност значими?

Оформянето на личността е дълъг и комплициран развой. За образуването на женската същина факторите също са доста, само че ето кои са най-важните хора в живота на една жена:
5 неща, които една жена в никакъв случай не би трябвало да прави поради мъжа
От антични времена дамите са били считани за пазителки на фамилното огнище. Те са жертвали всичко в името на фамилията си. И през днешния ден мно...

На пръв взор звучи разумно най-важно да е детето ѝ. От момента, в който то се появи, като че ли завзема целия ѝ свят. Така е, неоспорим факт! Но с цел да стигнем досега, в който тя е станала майка, би трябвало да минем през един дълъг стадий – този, в който се е формирала като персона. Роля са изиграли доста хора, само че сигурно най-важна остава ролята на родителите. Те са тези, които задават модела на държание на своята щерка.

И по-специално – изключително важен е обликът на майката.

Ролята на майката в развъждането на детето е даже малко по-голяма, колкото тази на бащата, изключително когато става дума за развъждане на момиче. Каква е ролята на майката? Това е дума, в която са заложени биологични и психически характерности, за нейната персона, идеологическо държание, ценностна система, за модели на държание, взети от обществената група, в която живее, и за степента на идентификация с тази група. Ролята на майката по формулировка значи релативно непрекъсната и вътрешно поредна система на държание на жена, която е майка и/или извършва дилемите на майката. Кой дефинира какви са отговорностите и правата на майчинството? На първо място, обществото и културните модели.

Ролята на майката е отговор на държанието на другите хора в обществото, само че най-много е реакция на държанието на децата. Още от раждането на детето смисъла на майката е доста значимо за вярното му развиване. Ролята на майката би трябвало да се основава на обич и доверие, а наличието й в живота на дребното дете би трябвало да оказва помощ за построяването на самочувствието и самонадеяност на дребното дете. Качеството на връзката майка-дете дефинира умственото и прочувственото развиване на детето.
Нещата, които би трябвало да научиш преди да навършиш 40
1. Вашата визия за „ най-хубав живот “ постоянно ще бъде спорна. Можете да се почувствате потиснати заради неотдавнашен...

Майката е най-важният човек в живота на детето, без значение дали то е на месец, два, пет или четиринадесет години. Или 40 даже! Значението на майката е право съразмерно на възприятието за беззащитност на детето. Колкото повече малко дете се нуждае от грижи, толкоз по-голяма е ролята на майката. Липсата на тясна връзка сред майката и детето може да докара до съществени последствия за развиването на дребното дете, да вземем за пример отсъствието на майка през първите месеци от живота на детето може да аргументи признаци на сирако заболяване. Ролята на майката е и ролята на възпитателя. Жената в фамилията е тази, която е виновна за основаването на прочувствения климат, за съчувственото отношение, изпълнено с сензитивност и топлота, което се отразява индиректно в общественото развиване на детето.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР