Среща се с Байдън и АлбанезеБританският премиер Риши Сунак отпътува

...
Среща се с Байдън и АлбанезеБританският премиер Риши Сунак отпътува
Коментари Харесай

Сунак в САЩ за пакт за ядрени подводници

Среща се с Байдън и Албанезе
Британският министър председател Риши Сунак отпътува през вчерашния ден за Съединени американски щати за среща с президента Джо Байдън и с австралийския министър-председател Антъни Албанезе, на която да завършват детайлностите към пакта за придобиване на подводници, целящ възпирането на Китай, съобщи Ройтерс.

През 2021 година Англия, Съединени американски щати и Австралия оповестиха по този начин наречения проект АУКУС (от англ. AUKUS - Австралия, Обединеното кралство, САЩ) като част от напъните за противопоставяне на засилващото се военно наличие на Пекин в Индо-Тихоокеанския район.

На идната през днешния ден среща сред тримата водачи в Сан Диего се чака да бъдат набелязани идващите стъпки за придобиването от Австралия на нуклеарни подводници.

Преди отпътуването си Сунак похвали пакта АУКУС и съобщи, че сходни съдействия са образец за метода на Англия. “В несигурни времена световните съюзи на Англия са нашият максимален източник на мощ и сигурност ”, сподели той. “Заминавам за Съединени американски щати, с цел да дам началото на идващия стадий от програмата за нуклеарни подводници АУКУС, един план, който заздравява връзките с нашите най-близки съдружници и носи сигурност, нови технологии и стопански прерогативи във вътрешен проект ”, добави Сунак.

Очакванията са АУКУС да сътвори нови работни места в Обединеното кралство и да подкрепи слабия английски стопански напредък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР