Средствата за управление на руските военновъздушни сили са засекли сутринта

...
Средствата за управление на руските военновъздушни сили са засекли сутринта
Коментари Харесай

Руското МО: Дронът е паднал сам без контакт с нашите изтребители

Средствата за ръководство на съветските военновъздушни сили са засекли сутринта полет на американски безпилотен аероплан MQ-9 по посока на съветската държавн а граница. Това декларира съветското министерство на защитата като известие, откакто стана ясно за случая над Черно море. Дежурни изтребители от силите за противовъздушна защита бяха вдигнати във въздуха, с цел да разпознават нарушителя над водите на Черно море.

Руските изтребители не са употребявали бордови оръжия и не са влезнали в контакт с обекта, заяви съветското министерство.

Поради неочаквана маневра американският дрон е минал в неконтролируем полет със загуба на височина и се е сблъскал с водната повърхнина, е версията на съветското МО.
 Съединени американски щати: Свалянето на дрон на Съединени американски щати от Русия е рисково Обновена
Съединени американски щати: Свалянето на дрон на Съединени американски щати от Русия е рисково

Байдън е осведомен за случая над Черно море

Припомняме, че по-рано координаторът за стратегически връзки на Съвета за национална сигурност на Съединените щати Джон Кърби упрекна Русия във вторник в " неразумно " държание, откакто нейният аероплан Су-27 се сблъска с американски дрон MQ-9, сваляйки и унищожавайки американския безпилотен летателен уред.

Американският чиновник добави, че американският президент Джо Байдън е осведомен за случая, станал по-рано денем над Черно море.

" Държавният департамент ще беседва непосредствено с съветските си сътрудници и ще изрази нашата угриженост по отношение на това рисково и непрофесионално прихващане ", сподели той.

" Не е извънредно да има прехващания от съветски самолети на американски самолети над Черно море ", сподели Кърби. " И имаше, даже единствено през последните седмици, други прихващания. Но този явно е незабравим поради това какъв брой небезопасно и непрофесионално беше... причинявайки свалянето на един от нашите самолети.
 Руски аероплан се сблъска с американски дрон над Черно море
Руски аероплан се сблъска с американски дрон над Черно море

Дронът е правил рутинни интервенции в интернационалното въздушно пространство

Руски изтребител смъкна безпилотен аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати над Черно море във вторник, откакто повреди перката на американския дрон MQ-9 Reaper, съгласно американски чиновник. Дронът Reaper и два самолета Су-27 Flanker са работили над интернационалните води над Черно море, когато един от съветските самолети съзнателно е летял пред безпилотния дрон и е излял гориво пред него, съгласно формалния представител. След това една от струите повреди перката на Reaper, която е инсталирана на задната част на дрона, сподели служителят. Повредата на витлото принуди Съединени американски щати да смъкват Reaper в интернационалните води в Черно море.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати излязоха с изказване, в което упрекват съветския аероплан, че е работил по " необмислен, екологично несъответен и непрофесионален метод ".

Вашингтон и Москва се пробваха да поддържат информационните линии отворени през това време, с цел да избегнат ненужна ескалация на спора.

Американски изтребители през февруари прехванаха съветски военни самолети покрай въздушното пространство на Аляска два пъти в границите на два дни. Американски чиновници споделиха, че активността не се преглежда като опасност или като провокация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР