Средствата са под формата на ваучери за храна за подпомагане

...
Средствата са под формата на ваучери за храна за подпомагане
Коментари Харесай

Kaufland България дари 40 000 лева на община Петрич

Средствата са под формата на ваучери за храна за подкрепяне на нуждаещи се
Kaufland България подари 40 000 лв. на община Петрич за подкрепяне на потърпевши при наводненията там в края на предходната година, както и на хора с увреждания и обществено слаби поданици на общината. Средствата са под формата на ваучери за храна и към този момент са предоставени от общинската администрация.

В средата на декември предходната година проливни дъждове провокираха наводнения и предизвикаха съществени материални вреди върху инфраструктурата и парцели на жители в редица общини в южната част на страната. На територията на община Петрич беше оповестено бедствено състояние дни, преди Kaufland България да открие своя хипермаркет в града.

„ Не можехме да останем безучастни към протичащото се в Петрич. Нашето предпочитание е да не бъдем посетител, а гражданин на всеки град, в който присъстваме, и по тази причина за нашата компания е традиция да способстваме за развиването на локалната стопанска система, да сме съпричастни към локалните проблеми, да участваме интензивно в публичния живот “, сподели Гергана Димитрова, управител „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България.

Първият хипермаркет на компанията в Петрич отвори на 15 декември 2021 година с инвестиция от близо 19 милиона лв., подбор от близо 15 500 продукта и локален екип от 80 индивида. Това е 61-ият хипермаркет на Kaufland в България, а Петрич е 35-ият български град, в който веригата участва.

Дарителството е част от цялостната политика за стабилно развиване, която Kaufland България разпростира под слогана " Действията носят смяната ". Компанията работи поредно по планове и начинания с съответен принос в интерес на хората и природата. За своята дълготрайна политика за корпоративна обществена отговорност Kaufland България е отличена с голям брой награди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР