Средствата са отделени от продажбата на детски играчки Kidland през

...
Средствата са отделени от продажбата на детски играчки Kidland през
Коментари Харесай

Kaufland дарява 20 000 лева за топъл обяд на ученици в нужда

Средствата са отделени от продажбата на детски играчки Kidland през декември
Kaufland подарява 20 000 лв. в поддръжка на програмата „ Топъл обяд “. Чрез нея Българският Червен кръст (БЧК) обезпечава безвъзмездна топла храна за възпитаници в потребност. Средствата за дарението са отделени от продажбата на детски играчки от личната марка на веригата Kidland през декември.

„ Топъл обяд “ е измежду най-дългогодишните стратегии на БЧК, а Kaufland е неин обичаен сътрудник към този момент 13 години. Благодарение на програмата, безвъзмездна топла храна в учебно заведение получават деца в неравностойно състояние – сираци, полусираци, от многодетни фамилии или с трайно безработни родители. За огромен брой от тях обезпечения топъл обяд е значима мярка против отпадането от учебно заведение.
-->
През миналия декември клиентите на Kaufland в цялата страна имаха опция да оказват помощ на тези деца, като купят играчка Kidland. Компанията отделяше 30 стотинки от всяка продадена играчка Kidland в поддръжка на „ Топъл обяд “, като отделените средства за дарението са в размер на 20 000 лв..

„ Благодарни сме, че през празничния месец декември клиентите ни отвориха сърцата си и подкрепиха благородната идея на БЧК. С покупката на играчка Kidland те зарадваха две деца –  своето с коледен подарък, а дете в потребност с топла храна “, сподели Кремена Георгиева, управител „ Корпоративни връзки и CSR ” в Kaufland България.

Общата сума, дарена от началото на взаимното съдействие на Kaufland България с БЧК по програмата, е над 480 хиляди лв.. От началото на програмата досега филантропичната организация е осигурила почти 2 милиона безвъзмездни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават учебно заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР