Средства за проектиране на новото тържище са заложени в Бюджет

...
Средства за проектиране на новото тържище са заложени в Бюджет
Коментари Харесай

Айтос ще има закрит пазар над реката

Средства за планиране на новото пазарище са заложени в Бюджет 2024

Айтос ще има нов кооперативен пазар – над реката. Това стана ясно на публичното разискване на бюджета за 2024 година. Кметът Васил Едрев заяви, че в макрорамката са заложени 90 хил.лева за планиране на новото пазарище.

Идеята му е сред двата моста на реката да се построи съвременно оборудване, което да подсигури подобаващи условия за търговците. Обмислят се опциите за финансиране - лични източници, публично-частно партньорство или европейски стратегии. 

„ Може би закъсняхме, само че концепцията от дълго време е назряла. Искаме да създадем един функционален затрупан пазар, който да е горделивост за града “, сподели пред Флагман.бг кметът Васил Едрев, вижте видеото:



Айтоският пазар е на актуалното си място от десетилетия. Тържището резервира интереса на клиентите и е извънредно незадоволително за всички търговци и производители. Цените са ниски, а продуктите - пресни.

Идеята е всички сергии да бъдат пренесени н новия пазар, а там да бъде обособена и комерсиална зона за продажба на артикули за дома, облекла и обувки.

Подобен метод бе прибавен в доста градове и дава добър резултат. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР