Наред с това е спечелен и още един проект –

...
Наред с това е спечелен и още един проект –
Коментари Харесай

Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева

Наред с това е извоюван и още един план – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветяване в 17 обитаеми места

Кметът на е подписал договорите с Министерството на районното развиване и благоустройство (МРРБ) за 4 основни плана, които ще се финансират от държавния бюджет, заяви той на последната сесия на Общински съвет.

Става въпрос за благоустрояването на кв. 49 (т.нар. военни блокове до Колелото), ремонта на кв. 154 (до ул. “Васил Априлов “), главен ремонт на 4-километровото шосе от четвъртокласната пътна мрежа от разклон Айтос до село Малка поляна, както и 3-километровата права от Айтос до разклона за Пещерско. Общата стойност е 15 млн.лева.

Община чака сключване на договорите за финансиране на още два плана, свързани с обновяването на пътната мрежа – Айтос-Карагеоргиево-Тополица и Кликач, както и Черноград-Раклиново.

Идеята на администрация на кмета Васил Едрев е да се усъвършенства метода на живот в общинския център, където ще се обновят две градски зони по модела на Емировския квартал и общинската пътна мрежа и достъпността до дребните обитаеми места.

На сесията бе дадена зелена светлина и за реализирането на още един основен план – подмяната на уличното осветяване в 17 обитаеми места. Проектът е на стойност 1,6 млн.лева.

На съвещанието бе повдигната тематиката и за основаване на звено „ Общинска полиция “, само че съгласно Васил Едрев към момента е прекомерно рано. В момента администрацията създава план за синя зона и след построяването й ще се проучва дали е належащо такова звено.

Вижте още във видеото:



Вчера бе взето и стратегическото решение за поддръжка на Фонда за развиване на полетите към летище Бургас. Общинските съветници единомислещо поддържаха предлагането на кмета Васил Едрев и Общината ще се включи в Сдружението, което има за цел да обезпечи целогодишна работа на бургаския терминал.

Вноската на Айтос ще е 50 стотинки за всеки гражданин или към 14 хил.лева на година. В докладната на кмета бе изтъкнато, че поддръжката е значима, тъй като огромна част от локалното население си изкарва препитанието с туризма или свързани с него действия, да вземем за пример земеделие.
 Лидерът на Движение за права и свободи в Айтос Юзджан Юмер (вдясно) имаше пререкания на сесията с шеф на общинска дирекция, което предизвика и напрежение в зала, вижте видеото  Групата на ГЕРБ в Общински съвет внасяше успокоение и вкарваше експертиза в дебата  Атанас Маринов (вдясно) от Българска социалистическа партия се пробва да бъде хард опозиция 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР