Средновековието е една от най-насилствените и потиснически епохи в историята

...
Средновековието е една от най-насилствените и потиснически епохи в историята
Коментари Харесай

Шапка на главата по време на секс и още няколко правила и забрани през Средновековието

Средновековието е една от най-насилствените и подтиснически столетия в историята - и това не е пресилване. Църквата е била основополагаща в тези времена и е управлявала живота на хората съвсем напълно.

Абсурдни препоръки, вярвания и предзнаменования - всичко това е ограничавало живота на популацията. Това се отнасяло изключително за интимния живот на хората - църквата изцяло и напълно го е направлявала.

Например на хората не им е било разрешавано да бъдат интимни в сряда, събота, неделя или петък. Не е известно за какво е била тъкмо тази възбрана. Освен това интимно самоограничение се е изисквало и по време на всички църковни празници. За нас това звучи необичайно и неуместно, само че тогава е било факт.

 секс

Розали Гилбърт, известна като изследователка на интимния живот през Средновековието, твърди, че любовният акт е можел да се реализира единствено в едно състояние - мисионерска поза.

Смятало се е, че това е позицията, в която може да се зачене дете, а другите пози били строго неразрешени – те са се е считали за разврат.

Браковете през Средновековието са били въпрос на калкулации и облага, за обич не е ставало и дума. Целта им била само да се издигне материалното и общественото състояние на индивида. Родителите избирали сродната душа на детето си, а по-късно бракът се договарял сред родственици. Тази процедура се е запазила в продължение на доста епохи и едвам през XX век е намаляла. 

 секс

Афродизиаците могат да се отнесат към още една неразрешена от Църквата процедура - те били считани за намерения на еретици и неверни хора. Въпреки това хората са ги употребявали, с цел да подобрят половия си живот, да вземем за пример посредством разбъркване на билки и подправки. А индийското орехче се е употребило като афродизиак за повишение на издръжливостта.

Разбира се, всички тези забрани идвали основно от църквата, само че е значимо да се спомене, че медицината също е имала своето въздействие и е налагала свои лични ограничавания.

 секс

Например девойките наложително трябвало да носят шапка, до момента в който вършат обич. Смятало се е, че цялата топлота излиза през главата им и в случай че не носиш шапка, можеш да хванеш доста заболявания. И даже лекарите от това време вярвали, че прекомерно честите и мощни полови сношения можели да доведат до гибел, защото организмът не можел да издържи на подобен мощен стрес, по тази причина целесъобразният брой съвкупления на седмица бил веднъж.

Подобни правила не могат да се съпоставят с днешния ден, когато хората имат цялостна независимост в леглото, когато всеки може да обича който си желае, където си желае и както си желае.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР