Среднощна разходка на двама младежи край морето във Варна завършва

...
Среднощна разходка на двама младежи край морето във Варна завършва
Коментари Харесай

Инфарктна ситуация във Варна! Всички гледат изплашени към морето, младежи се затичаха към втора буна и…

Среднощна разходка на двама младежи край морето във Варна приключва с непредвиден край и трансформира вечно живота ѝм.

В петък, към среднощ, 56-годишна жена от Златица се хвърля от втора буна на варненския плаж, а двамата смелчаци я избавят, без да се замислят за личния си живот.

Спасителите са Димитър Кандилов от Бургас, студент в Икономическия университет и Станислав Иванов от Поморие, студент в Морското учебно заведение. И двамата на по 19 години.

Ето какво описа Димитър пред „ 24 часа “ за злощастната нощ:

Както се разхождахме по крайбрежната алея към 23.30 ч., видяхме фигура на жена, която вървеше пред нас. Свърнахме към втора буна, ей по този начин, да погледаме морето. Тогава забелязахме фигурата още веднъж, тя се движеше на 30-тина метра пред нас. Беше необичайно, мина ни през мозъка мисълта, че ще се хвърли в морето. По едно време дамата се отклони от пътя, клекна на ръба, остави си чантата и торбата. Станислав светна с прожекторче и извика: “Какво правиш там!? Ще паднеш! ”
Тя, обаче намерения малко и се хвърли във водата пред очите ни, не реагира по никакъв метод на думите.
Тогава Станислав се съблече и се хвърли във водата, а аз звъннах първо на тел. 112 и хукнах да диря помощ да я извадим от водата. По-късно той ми описа, че дамата се е съпротивлявала на помощта му и се е прибирала под повърхността на няколко пъти.

Аз съумях да намеря две момчета и с тяхна помощ да я извадим. Бяхме готови от разкази на наши другари спасители на плажа по какъв начин се работи в такива случаи – обърнахме я на една страна да изтече погълнатата от нея вода.

Медицинският екип и полицейски патрул пристигнаха доста бързо. “ Докато медиците избавят удавницата, служителите на реда включват парното в колата, с цел да се стопли младия храбрец.

Д-р Искра Величкова от Спешна помощ във Варна, която идва на място дружно с мед. сестра Татяна Атанасова и водачът Константин Щилионов, е доста впечатлена от геройството на момчетата.

“Има и такива деца, които не се дрогират, не карат пияни, а не се опасяват да оказват помощ на чужд, и то при такива условия. Морето беше студено и бурно, в близост – доста мрачно ”, описа за медията ни доктор Величкова.

След сполучливата първа помощ, тя и екипът ѝ съумяват да върнат обезверената жена от оня свят.

По-късно излиза наяве, че дамата е на 56 години, пристигнала е с трен от София в петък, в чантата си имала прокурорска призовка.

“Около среднощ получихме сигнал за жена, която се дави в морето. Тя на процедура беше мъртва, дружно с служителите на реда я носихме към 30 метра, буната е толкоз насечена, че колата за спешна помощ не може да стигне до нея.
“Доста съществено премеждие си беше. Успях да хвана последната половин минутка живот. Успяхме да я интубираме и по време на пътя лицето ѝ порозовя и стартира да се съвзема. Пред входа на УМБАЛ “Света Марина ”ни чакаше екип от реанимация – организацията беше съвършена ”, описаха от медицинския екип.

В момента дамата е постоянна, лекарите имат подозрения за психологични отклонения.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР