Средната заплата във Варна изостава сериозно от тази в София,

...
Средната заплата във Варна изостава сериозно от тази в София,
Коментари Харесай

Средната заплата във Варна с 800 лева по-ниска от тази в София

Средната заплата във Варна изостава съществено от тази в София, демонстрират данните на Национален статистически институт. Средната брутна месечна работна заплата в област Варна за януари 2022 година е 1 420 лева, за февруари - 1 393 лева и за март - 1 470 лв..

приблизително през първото тримесечие тя е 1 428, което слага област Варна на трето място по отношение на другите области в страната. Най-високо е заплащането в столицата - 2 218 лева и област София - 1 470 лв.
 
Най-високи заплати във Варна взимат заетите в „ Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; далекосъобщения “ - 2 104 лв., както и работещите в „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива “ - 1 838 лв..

Най-ниско платени са били наетите лица в  „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - 966 лв. и „ Селско, горско и рибно стопанство “ - 1 086 лв..

От какво зависи работната ни заплата

Спрямо същия интервал на миналата година междинната месечна работна заплата през първото тримесечие на 2022 година в публичния бранш понижава с 1.4%, до момента в който в частния бранш се усилва с 13.1%, регистрира още Национален статистически институт.
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР