Сред заснежения пейзаж на връх Шипка български гражданин замерил премиера

...
Сред заснежения пейзаж на връх Шипка български гражданин замерил премиера
Коментари Харесай

Пробив в сигурността, какъв ужас!

Сред заснежения пейзаж на връх Шипка български жител замерил премиера на Република България Кирил Петков със снежна топка. Петков се понавел бързо и топката не го уцелила.

Едно приветствие по отношение на Националния празник.

Акт на доброжелателност.

И скандинавци, и руснаци, и българи имат прелестната традиция да се замерят със снежни топки в заснежените поля и планини през зимата, където се срещнат.

Правят го за здраве и с вяра за добра годишна продукция през лятото.

Всички знаем от нашия исторически опит, че високо в планините, където децата се въргалят в снега, заболявания няма. Там живеят най-вече здрави хора, които назоваваме столетници с почитание.

Та ето там, на най-високия връх в Балкана – най-голям освен в географски, а и в национално-исторически смисъл, нашият министър председател е замерен със снежна топка.

И вместо да реагира, както се поставя в такива случаи, а точно – да се наведе, да гребне сняг, да го стисне в снежна топка и да отвърне със смях и жизненост на своеобразното приветствие, той се сърди.

А неговият другар Лорел, който е министър, само че преди да стане подобен никой елементарен българин не го е познавал, декларира, че случилото се е пробив в сигурността.

Мале блага!

Националната сигурност на Република България е пробита от една снежна топка!

Само дето ми се коства, че пробив в сигурността няма.

То, в случай че една снежна топка може да ни я пробие тая сигурност, аман ти и сигурността, както споделят хората по кръчмите – аман ти и майсторлъка, когато разискват работата на оня, дето си е оставил ръцете в боядисаната къща.

Така че, не ще да става дума за пробив в сигурността.

А май че за пробив в здравия разсъдък!

Защото излежда е пробив в самото схващане на нашия ръководещ „ хайлайф “ за това, какво е сигурност и има ли тя почва у нас.

Всеизвестна аксиома е, че сигурност има, когато хората живеят в мир, предостатъчно и щастливо, имат си всичко нужно за естествен обичай, не са на последно място по витален стандарт в Европейски Съюз и на първо по смъртност, децата им получават положително обучение, пенсионерите не се принуждават да работят, с цел да си докарат нещо към пенсията и прочие В такива случаи никой не би помислил да замеря някой управник даже и със снежна топка в символ на пренебрежение. Защото няма да има защо да не го почита.

А нашите министри проплакват: „ Пробив в сигурността! “

Ще рече, съгласно тях, в случай че те не са обезпечени отвред, няма сигурност у нас.

Въх, на дяда дечицата, кой ли им протяга ръка, би рекъл героят на Добри Войников от „ Криворазбраната цивилизация “ в осъществяване на незабравимия Георги Калоянчев.

Много ще да са изнежени нашите държавни мъже и дами, момчета и девойки!

Още не създали 100 дни на ползу роду и към този момент се възмущават. Даже не от друго, а от снежни топки.

Президентът на Съединени американски щати Джордж Буш също бе замерен с обувка от иракски публицист. В знак на пренебрежение поради войната на Съединените щати в неговата татковина. И тъкмо както нашия Петков се навел стремително и обувката не го уцелила. Само че Буш се усмихнал на жеста и декларирал, че в мига, когато обувката прелетяла над главата му, съумял да дефинира нейния размер. Била доста огромна. И всичко завършило дотук. С усмивка. А обувката може би е към този момент експонат в някой музей.

Буш е американски президент. Той знае, че работата му е да служи на Америка, ще рече на всеки американски жител. И внимава по какъв начин постъпва, с цел да не накърни самочувствието на американците и на своите евентуални гласоподаватели в частност.

А пък нашите млади министри са си българи. Независимо, че са получили образованието си в Съединени американски щати. Там те май нищо не са научили за това, по какъв начин би трябвало да служат на своя народ. И сякаш и те постъпват близо до метода, разказан от Алеко Константинов за тези негови герои, що решили да вършат избори и да ги завоюват. За себе си...

Тоест, нашите министри в изискванията на демокрацията сякаш се мислят за господари на народа, а не за негови прислужници.

Независимо, че са изучили британския език до съвършенство, те като че ли още не са схванали, че в основата на този език е латинската научна и административна терминология. И че „ министър “ значи „ мерзавец “. Не в честен, а в чисто йерархичен смисъл. Той е човек, който стои по-долу от някой различен. Този някой е суверенът, комуто принадлежи властта. А оня, дето е по-долу, му служи. В Република България суверен е народът. Властта е негова и единствено негова. Министрите са длъжни да му служат прилежно.

За да не стартира да ги замеря с камъни вместо със снежни топки.

И да се научат да не се возят в бронираните си лимузини, с цел да се пазят от националната обич. А да стартират да карат колела и да пазарят в кварталните супермаркети.

Както постъпват техните сътрудници от скандинавските страни.

Те не се боят, че някой ще ги нападне. Защото знаят, че няма защо да ги атакува.

А в случай че пък някой им хвърли снежна топка, те ще отвърнат със смях и ще се затъркалят в снега дружно с „ нападателя “.

Ей по този начин, за наслада и тъй като са елементарни и доброжелателни хора.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР