Кратък брифинг даде адвокатът на Венцислав Караджов – полицаят, който

...
Кратък брифинг даде адвокатът на Венцислав Караджов – полицаят, който
Коментари Харесай

Адвокатът на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на кабел

Кратък брифинг даде юристът на Венцислав Караджов – служителят на реда, който се барикадира в дома си, откакто беше наказан на доживотна присъда за убийството на родителите му.
По думите на Зоя Тошкова клиентът ѝ направил опит да се обеси, малко преди да бъде изведен от жилището си. „ Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, до момента в който се освести. Приел го е като знак на ориста ”, акцентира юристът и изясни, че не полицията го е убедила да се съобщи. Според нея, в случай че методът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.
Веднага, откакто Тошкова схванала, че решението по делото е излязло, тя уведомила Караджов. „ Той стартира да се сбогува с мен и сподели, че животът му е приключил и няма да лежи почтен в пандиза. Тогава усетих, че нещо крои и му споделих да не прави ексцесии, с цел да не пострадат почтени ”, изясни адвокатката. Осъденият споделил, че ще работи както си желае, откакто са били вложени старания да бъде приет за отговорен. „ Каза, че е въоръжен, има туба с бензин и ще се отбранява до последно. Явно е блъфирал. Уведомих го, че имам връзка с престъпните служби ”, добави Зоя Тошкова.
„ И той, и аз не одобряваме доживотната присъда. На може да се тупаме в гърдите, че сме народна власт, а да съдим някого без доказателства. Това се случва прекомерно постоянно в тази страна ”, сподели през сълзи юристът.
Междувременно вътрешният министър Калин Стоянов разгласява статус във Фейсбук профила си, в който благодари на служителите на реда, взели участие в акцията. По думите му всеки от тях е приключил работата си професионално. 
След разпита Караджов беше откаран в Пловдивския затвор, където ще излежи доживотната си присъда. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР