Сред важните фактори на човешката микрофлора се нареждат бифидобактериите. С

...
Сред важните фактори на човешката микрофлора се нареждат бифидобактериите. С
Коментари Харесай

Как да повишим нивата на бифидобактериите в червата?

Сред значимите фактори на човешката микрофлора се подреждат бифидобактериите. С тях се възстановява чревната микрофлора и се поддържа устойчивостта в организма. Необходими са за положителната абсорбация на мазнините, метаболизма на протеините и минералите, синтеза на биологично дейните субстанции и витамините.

Липсата на бифидобактерии води до патогенно продължително разрушение на червата на деца и възрастни и се образува хранително разстройство, което продължава дълго време.

По предписание бифидобактериите колонизират червата още в първите часове от живота на новороденото и след 5-6 години те към този момент доминират. Заедно с тяхното повишаване патогенните микроби понижават. Страдащите от недостиг на бифидобактерии развиват дисбактериоза, водеща след себе си и други болести на храносмилателната система.

Честото потребление на антибиотици както в ранна детска възраст, по този начин и по-късно, дългото лекуване с разнообразни лекарствени средства, даже лекуването на майката с антибиотици или други медикаменти по време на бременността въздействат зле на положението на бифидобактериите. Техният недостиг разрешава на патогените и гъбичките да набъбнат застрашително и да създават необезпокоявано отрови.

Как може да се овладее този развой?

Начинът е да се увеличи равнището на бифидобактериите в червата. Създадени са голямо количество препарати - пробиотици, които контролират чревната флора, като някои от тях са ориентирани най-много към бифидобактериите. Съществуват и комбинирани пробиотични средства, регулиращи по-широк кръг от чревната флора.

 повишение на равнищата на бифидобактериите

Нужно е да се знае като най-общо предписание, че запекът е резултат от недостиг на лактобактерии, а разстройството - на бифидобактерии и надлежно да се търсят подобен вид препарати за повишение равнището на бифидобактериите.

Съществуват препарати с живи кисели млечни бактерии бифидо, които са целесъобразни при дисбактериоза, гастрити и други болести на чревния тракт.

Други пробиотици са примес от бифидобактерии и лактобацили. Наричат се синбиотици и нормално се предлагат при неразбираем произход на недоволствата, при редуващи се интервали на запек и разстройство, които приказват за липса както на бифидобактерии, по този начин и лактобацили, при заболяванието дисбактериоза и други.

Препоръчва се и да се употребяват по-често храни с естествени пробиотици в тях. Най-известната храна измежду тях е киселото мляко, съдържащо живи бактерии, както и всички негови артикули.

Зеленчуците също са потребни за поддържане равнището на положителните бактерии. Правилният избор на хранителна диета и при потребност верният избор на пробиотици подсигурява бързо възобновяване на нарушавания баланс на бактериите в червата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР