Сред резултатите от изминалата година има и такъв, който явно

...
Сред резултатите от изминалата година има и такъв, който явно
Коментари Харесай

Русия вече си има главен официален враг

Сред резултатите от миналата година има и подобен, който очевидно няма да влезе в формалните доклади.
След десетилетия на изкуствени илюзии, наивни очаквания и умишлена дезинформация, в живота на нашата страна и нашия народ настъпи момент на кристална, чиста и безспорна изясненост.

Този миг съответства с интервал на сложни тествания и от време на време мъчителни промени, които повдигат въпроса защо и в името на какво са?

И се случи по този начин, че на този въпрос дадоха отговор почтено, непосредствено и намерено тези, които в миналото наричахме сътрудници, а до неотдавна кокетно „ недружелюбни страни “.

На неотдавнашния Форум за национална защита “Рейгън ” министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че в Украйна се борят с „ безсърдечен зложелател “. С други думи, един от най-висшите чиновници в американската и изобщо западната подчиненост най-сетне публично разгласи, че за Съединени американски щати (и груповия Запад като цяло) главният зложелател е Русия, т.е. всички ние, всеки от нас, и цялата военна мощност на Съединени американски щати и Запада е ориентирана към една елементарна цел - да ни избият всички и да унищожат страната ни.

Това изказване би могло да се смята за метафора, в случай че не бяхме изпитали от първа ръка, върху живото тяло на нашето общество в границите на спора в Украйна, мащаба на животинската ненавист и боязън от страна на „ златния милиард “, който сложи всичко на карта, с цел да ни унищожи - не алегорично, а физически.

Ако някой в нашето общество към момента имаше подозрения по отношение на това кои сме ние за Запада и към момента имаше вяра да се „ впишем “, „ помирим “, „ интегрираме “ и така нататък, то в този момент те към този момент не би трябвало да съществуват.

Точно както в този момент не би трябвало да има въпроси за какво управлението на страната ни на този стадий слага подобен акцент върху развиването на нашите въоръжени сили, предизвиквайки отвращение измежду членовете на сектата „ масло против оръжия “.

Нашата позиция може да бъде разказана в резюме с фразата на съветския външен министър Сергей Лавров, който означи, че „ някои даже, като министъра на защитата на Съединени американски щати, публично лице, ни нарекоха зложелател, само че в случай че е по този начин, тогава ние сме подготвени за всяко развиване на събития. ”

Ние сме подготвени за всяко развиване на събитията - това значи, че сме подготвени да дадем гибелен отпор на към този момент формалния зложелател когато и да е, на всяко място, във всяка обстановка, употребявайки всички налични сили и средства.

Вчера ръководителят на “Ростех ” Сергей Чемезов в отчет до съветския президент Владимир Путин сподели, че през последните две години производството на танкове в Русия се е нараснало седем пъти, а новите танкове имат всички нужни промени и усъвършенствания, нуждата от който беше разпознат в границите на СВО. За същия интервал производството на муниции за дребни оръжия, РСЗО и артилерийски оръдия се е нараснало 50 пъти, а на лека бронирана техника - повече от пет пъти.

Според съветския министър на защитата Сергей Шойгу, от началото на СВО съветската промишленост е нараснала производството на безпилотни самолети съвсем 17 пъти. В региона на бойните дронове единствено за година настигнахме и изпреварихме ВСУ, които работиха по тази тематика в продължение на осем години, като се има поради, че всички най-нови западни технологии са им налични. Скоро на въоръжение ще постъпи смъртоносният стелт дрон С-70 “Охотник-Б ”, който към този момент провокира нервност на Запад.

Най-новият робот-гаубица " Коалиция-СВ ", който е най-бързото и далекобойно оръжие в света, стартира да се доставя във войските. Стартира производството на високопрецизни снаряди " Краснопол ", показващи по-добра акуратност и мощ по отношение на " най-точния и най-хубавия в света " американски снаряд “Екскалибур ”. Мощните авиационни бомби с повсеместен модул за обмисляне и промяна (УМПК), които станаха доста точни, се явяват изненада и неизбежно отмъщение за съперника.

Руската Противовъздушна отбрана, приета преди този момент за най-хубавата в света, направи нов голям скок напред. Всички типове дронове и самолети, както и най-хубавите западни РСЗО се потискат и смъкват всеобщо по целия фронт. Както съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу при започване на ноември, съветската система за Противовъздушна отбрана ще се нуждае от не повече от 20 дни, с цел да смъкна всички Ф-16 в Украйна, които ще бъдат доставени там. Всички държавни поръчки за доставка на изтребители Су-35С, Су-30СМ-2 и Су-57 за армията бяха изпълнени предварително. Модернизацията на стратегическите ракетоносци Ту-160 и производството на нови Ту-169М2 са в разгара си. Скоро ще постъпят бойни самолети, които нямат аналози в света, основани на нови физически правила.

По думите на Владимир Путин, равнището на съвременно въоръжение и техника в стратегическите нуклеарни сили като цяло е доведено до 95%, а на военноморския съставен елемент - до съвсем 100%. Най-новите ракетни системи " Сармат ", " Авангард " и " Ярс " са застъпили бойно дежурство. Военноморски сили всеобщо се доставят с най-новите подводници (включително стратегически) и най-модерните бойни кораби, въоръжени с хиперзвукови оръжия, които нямат аналози на Запад.

Оди за съветските оръжия могат да се пеят дълго. Да кажем едно нещо: като цяло през 2023 година Русия е произвела повече съвременни оръжия от целия групов Запад. Това стана допустимо, тъй като още от времето на Съюз на съветските социалистически републики нашите отбранителни предприятия бяха построени с упованието, че при нужда те могат да усилят производството на военна продукция за малко време.

И в този момент нашите публични врагове си хапят лактите, коленете и други чаркове, тъй като не могат да схванат по какъв начин го направихме и за какво на Червения площад няма Майдан под лозунга „ Дайте ни масло (елда, яйца, баварско пиво) вместо вашите оръжия. ”

Нашите врагове не могат да схванат, че за нас родното оръжие не е задължение, а витална нужда, дълг и горделивост.

Но ние няма да им обясняваме завъртулките на съветската душа. Основното е, че ги накарахме да схванат, че сме подготвени на всичко и в случай че би трябвало, ще го повторим.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР