Сред останалите актуални тенденции при домейните това лято са търсенето

...
Сред останалите актуални тенденции при домейните това лято са търсенето
Коментари Харесай

Вълна от регистрации на домейни с популярни изрази от публичното пространство

Сред останалите настоящи трендове при домейните това лято са търсенето на имена, свързани с метавселената, такива, свързани с осъществяването на действия онлайн, както и по-креативно потребление на новите домейни

 

Ръст в регистрацията на занимателни нови домейни, свързани с известни изрази от обществените мрежи, като mijav-interes.online, pruchki-sabiram.online, регистрират от най-голямата българска хостинг компания , разглеждайки трендовете от юни 2021 година, до края на юни 2022 година. Сред най-странните интернет имена, регистрирани през посочения интервал, са също rakia.online и bashmaistora.online.

От сдружението споделят също, че в системата им се е появил и любопитен уебсайт – theamazinggirlfromkranevo.online, който е изработен за юноша да откри момичето, в което се е влюбил предишното лято. Откроява се и наклонността за засилено търсене на домейни, свързани с едно релативно ново цифрово събитие – метавселената. Сред тях са да вземем за пример metaversewear.store, metaverse2.space, metabroker.space и други, показват още от хостинг компанията.

Регистрирането на домейни, свързани с настоящи тематики от публичното пространство, оказва въздействие и на търсенето на така наречен “нови домейни ” – new TLD (new top level domain) – като.online,.space,.guru,.tech и други

“Тенденцията за интензивно пазаруване на домейни, свързани с настоящи тематики и известни „ вирусни “ феномени в интернет не е нова. Наблюдаваме я постоянно, когато се появят „ горещи “ проблеми във виртуалното пространство. Затова мощният интерес към сходни известни „ бисери “ от общественото пространство за нас не е неочакван. Новото през тази година е, че тази наклонност си кореспондира с повишението известността на новите домейни, което основава повече благоприятни условия за креативност. Станахме очевидци и на регистрацията на завладяващ сантиментален план, на който екипът ни пожелава триумф ” – изяснява маркетинг мениджърът на СуперХостинг.БГ Цветелина Ненкова.

Тя показва и други настоящи трендове при новите домейни като да вземем за пример регистрацията на едно и също домейн име, само че с разнообразни разширения като.online,.tech,.store,.site и.space. Изброените нови разширения наподобява към този момент са не по-малко забавни за цифровите бизнесмени, в сравнение с обичайните.com и.net. Популярността им се дължи на наличната им цена, която ги прави също подобаващи за основаването на краткотрайни лендинг страници на планове или събития като музикални фестивали и конференции.

Цветелина Ненкова споделя също, че този вид домейни се употребяват интензивно за регистрацията на уеб сайтове на общини и туристически центрове – bansko.online, bourgas.online, targovishte.online, shumen.store, както и за изработката на сватбени уеб сайтове като: kameliya-simeon-wedding.site и stelaveselinwedding.online. Епидемията от COVID-19 продължава да предизвика появяването на  гъвкави решения като hapni.online, u4im.online, borislavprepodava.online, learn-together.online и други Не са необичайност и появяването на забавни словосъчетания като kulinaren.site, Inconvenient.site и grabyourt-shirt.online.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР