Сред многото решения, които имаше в двудневната среща на министрите

...
Сред многото решения, които имаше в двудневната среща на министрите
Коментари Харесай

Ангел Найденов след срещата на НАТО: Ако България няма пари за въоръжение, трябва да заделя

" Сред многото решения, които имаше в двудневната среща на министрите на защитата, с изключение на решенията за продължение на помощта за Украйна, нови Противовъздушна отбрана системи и противоракетна защита и прихващачи на крилати ракети, имаше три решения, които касаят и България. "  

Това заключи по Нова нюз Ангел Найденов, някогашен боен министър, по отношение на провелата се среща на страните членки на НАТО по отношение на военните цели и проекти.

Първото е за възстановяване на координацията и дълготрайното обмисляне и придобиване на военно съоръжение. Железен купол по сходство на системата в Израел. С друг обсег на ракетите, които обезпечават противоракетната защита.

Второто е за попълване на оръжейните ресурси на всяка една от страните членки на НАТО, поради на огромното количество, което продължава да се изплаща в помощ на Украйна. България би трябвало да ускори производството си и да попълни запасите в складовете на българската войска.

И третото решение, е решение за увеличение на разноските за защита, което фигурира  още от 2014-та в проектите на страните членки. Става дума за 2 % от Брутният вътрешен продукт - България ще го доближи вероятно чак 2027 година. Има обаче народен проект за съответните стъпки към разноските за защита - средства, които биха подкрепили реализационните планове за българската войска. "   
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР