Сред хората с проблемно тегло и проблеми с холестерола пълномасленото

...
Сред хората с проблемно тегло и проблеми с холестерола пълномасленото
Коментари Харесай

Полезно ли е пълномасленото мляко?

Сред хората с проблематично тегло и проблеми с холестерола пълномасленото мляко не се употребява с добра популярност. Диетолозите ги поучават да го заобикалят.

Това обаче не значи, че пълномасленото мляко не е потребно по принцип, тъй като неговата масленост в действителност не оказва неприятно въздействие върху здравето. Даже, в противен случай - има редица изгоди за него. Ето някои прояви на пълномасленото мляко в интерес на положителния здравен статус.

Защо е потребно пълномасленото мляко?

Намаляване на риска от диабет

Въпреки високото наличие на калории и въглехидрати, това мляко снижава риска от диабет съвсем на половина, с цели 46 %. Това се дължи на обстоятелството, че обезмасленото мляко има по-малко калории и мазнини, само че повече въглехидрати, а това покачва гликемичния показател.

Пази от затлъстяване

Въпреки че е по-наситено на калории, това мляко пази от затлъстяване. В една чаша нискомаслено мляко има 90 калории, до момента в който в същото количество пълномаслено се съдържат към 157 калории, само че все пак то въздейства позитивно на редукцията на тежестта.

Намалява риска от сърдечни болести

Според всички изследвания потреблението на пълномаслено мляко подкрепя работата на сърдечно-съдовата система и пази от затлъстяване. Знаем, че наднорменото тегло се отразява пагубно на работата на сърцето, а при наднормено тегло тези опасности понижават.

 Полезно ли е пълномасленото мляко?

Всичко това демонстрира, че потреблението на непреработена храна, каквото е пълномасленото мляко, е по-здравословен вид за хранене спрямо пречистени и изкуствено обезмаслени артикули, които крият редица опасности.

Обяснението е, че премахвайки мазнините от млякото, от него се отстраняват и мастноразтворимите витамини А, Д и Е. Заедно със загубата на тези витамини се губи и потенциала на асимилиране на калция, за чието асимилиране е нужно наличие на мазнини и млечни витамини.

Пълномасленото мляко е потребно за децата. Изследванията изрично демонстрират, че малчуганите, които пият пълномаслено мляко са с по-ниска телесна маса. Това важи и за възрастните, те също са в по-добре форма от консумиращите ниско маслен артикул.

Препоръката е тези, които не намират усета на пълномасленото мляко за тежък и мощен, да не се отхвърлят от него, тъй като изгодите му са обилни.

Използвайте го в млечни кремове, млечен сладолед и други десерти с прясно мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР